Natuurvriendenhuis zoekt vrijwilligers

25 november 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM/RENKUM - Op de Zuid-Veluwe vlak bij de bron van de Renkumse Beek, staat het NIVON Natuurvriendenhuis De Bosbeek. Dit is een verblijfsaccommodatie voor groepen, gezinnen en individuele gasten. Het ligt op een natuur- en speelterrein van vijf hectare en binnenshuis zijn 48 slaapkamers (101 bedden), vier zalen/ zaaltjes, twee gemeenschappelijke keukens, een ruime speelkelder en een aankomsthal die ook de centrale ontmoetingsruimte is.

,,We zoeken voor 2008 nog enkele vrijwilligers die hier gastheer/ -vrouw en beheerder willen zijn. Zo’n Natuurvriendenhuis kent namelijk geen betaalde krachten maar draait helemaal op vrijwilligers'', aldus coördinator huiswachten Hanneke van der Ploeg.

De gastheren (huiswachten) nemen onder hen een bijzondere plaats in. Zij ontvangen de gasten, maken hen wegwijs in het gebouw en geven toeristische informatie over de mooie streek. Huiswacht ben je zo nu en dan, steeds voor een week of enkele dagen.

Dit vrijwilligerswerk doe je nooit alleen maar altijd samen met je partner of iemand uit onze vrijwilligerspoule. ,,Het is leuk, dankbaar en uitdagend werk, waarin je veel van jezelf kwijt kunt. Je ziet veel mensen met uiteenlopende achtergronden. Vooral de ongedwongen contacten spreken aan.''

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen: tel. 637391, b.ploeg3@chello.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie