Landskampioen vestigt hoop op Europa Cup

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Het Ravijn - Polar B. (v) 11-8

Ravijn kegelt Edesen uit bekertoernooi EDE - De verwachting was dat de waterpolosters van Polar Bears zich zouden gaan plaatsen voor de finale van de KNZB beker, maar het pakte anders uit. In het Amsterdamse Sloterparkbad werd zaterdagmiddag de halve finale met 11-8 verloren van Het Ravijn. De halve finale was een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen met hetzelfde resultaat. Ook toen lagen beide ploegen in Amsterdam tegenover elkaar en ging Het Ravijn met de winst aan de haal. De mannen werkte in Leiden tegen De Zijl/LGB de laatste poulewedstrijd in de strijd om de beker af. Beide ploegen waren al uitgeschakeld voor de volgende ronde en sloten af met een 15-15 remise. ,,Na de zeperd van vorige week tegen PSV geeft dit de ploeg toch weer enig vertrouwen. Zeker omdat er een goede wedstrijd is gespeeld, aldus trainer Hans Nieuwenburg.

De teleurstelling over het verlies was na afloop groot. Een aantal weken geleden werd in de competitie nog vrij gemakkelijk gewonnen van de Twentse opponent en dus waren de verwachtingen, terecht, hoog gespannen.

De ploeg van coach Gert Jan Schothans speelde echter onder de maat, was te slordig in de afwerking, en in ‘man-meer-situaties’.

,,Ik ben teleurgesteld dat we finale niet hebben gehaald”, was een eerste reactie van Gert Jan Schothans. ,,Vooraf zei ik al dat het alle kanten op kon gaan, maar ik gaf ons toch de beste kansen. In de wedstrijd pakte het anders uit. We hadden de pech met een paar schoten tegen paal en lat maar lieten teveel kansen onbenut en de man-meer-situatie werd niet goed uitgespeeld. Van de acht keer werd maar driemaal gescoord. Dat is te weinig. Het Ravijn speelde dat beter uit en is de verdiende winnaar”

Tot halverwege de wedstrijd ging het met een 4-3 voorsprong voor Het Ravijn gelijk op, maar in het derde kwart sloeg de Twentse formatie toe en liep uit naar een 8-5 voorsprong, en die marge werd in het laatste kwart niet meer uit handen gegeven.

Europa Cup

Donderdag gaat Polar Bears, in het Portugese Porto, de eerste ronde in van de Europa Cup voor landskampioenen. Tegenstanders zijn het Engelse City of Sheffield, het Griekse ANC Glyvada, het Oostenrijkse WCT Tirol Innsbruck en de Portugese kampioen Fluvial Portuenze. De eerste drie ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde.

Trainer Gert-Jan Schothans is ervan overtuigd dat zijn ploeg de volgende ronde gaat halen. ,,Engeland en Oostenrijk zijn geen waterpololanden en spelen niet op een hoog niveau. Je weet echter niet wat er gebeurt omdat je spelers in kunt huren. Maar normaal gesproken zijn ze te zwak. Het gaat tussen Polar Bears de Grieken en de thuis spelende Portugezen, waarbij wij en de Grieken over de betere kwaliteit beschikken. Voor mij is het belangrijk hoe de ploeg met de relatieve rust omgaat. Dat zijn ze niet gewend, maar kan prima worden benut om elkaar beter te leren kennen, waar je later weer je voordeel mee kan doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie