TweeVV heeft eerste volle buit binnen

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De volleyballers hebben hun eerste 4-0-overwinning binnen. Het Enkhuizense Madjoe was zaterdag in de Reehorst het slachtoffer van de aanvalsdrift van TweeVV. Zonder een enkel punt moesten zij naar huis. De vrouwen verrasten met de eerste winst van het seizoen, zij wonnen met 3-2 van streekgenoot Scylla 2.

Met degelijk spel zetten de mannen meteen druk op de tegenstander. ,,En zo wil ik het,” vertelt trainer/coach Frits Metiary enthousiast”. ,,Er was beleving in het spel, ik zag de juiste gedrevenheid. Dat is wat ik de laatste wedstrijden miste.”

TweeVV liep eenvoudig weg van de Enkhuizenaren en zorgde ervoor op gepaste afstand te blijven door de draad na een enkel foutje snel weer op te pakken. De eerste set was met 25-18 voor TweeVV. In de tweede set kon de ploeg dit goed doortrekken, Madjoe had met 25-14 het nakijken.

Hoofd koel

In de lastige derde set ging TweeVV meer fouten maken. Het lukte niet van de tegenstander weg te lopen. Tot 20-20 ging het gelijk op. Madjoe kreeg zelfs setpunten maar TweeVV hield het hoofd deze keer koel en wist met 26-24 te winnen. In het vierde deel namen de Edenaren onbewust toch wat gas terug, de grote valkuil na drie gewonnen sets. En ook nu kreeg Madjoe bij 21-24 enkele setpunten maar TweeVV bleef geloven in zijn kansen en met keihard werken, en het publiek als extra speler, werd het uiteindelijk 28-26.

Metiary: ,,Winstpunten van vandaag vond ik vooral het geconcentreerde spel en dat we bij setpunten van de tegenstander koel bleven spelen.”

Opgelucht

Trainer/coach Joke Kamps kan weer wat opgeluchter ademhalen nu de eerste winst voor de vrouwen binnen is, spelverdeler Jonne Krikke weer ingezet kon worden en Kim Slangen weer de libero was. Langzamerhand begint haar team weer een team te worden. Alleen Jessica Tak is nog geblesseerd.

In de derby tegen het Wageningse Scylla 2, dat net boven TweeVV staat, moesten er kansen liggen. De eerste set was meteen voor de Edesen met 25-21. Het was geen hoogstaand spel maar het eerste punt was binnen. Hoewel de set-ups weer beter aankwamen en Lindsay Oosterdijk lekker stond aan te vallen, was de set voor Scylla omdat hun aanval beter doorkwam.

In de derde set, nu met spelverdeler Krikke, pakten de vrouwen het anders aan. TweeVV wisselde de harde aanval af met prachtige tactische balletjes. Met onder meer het uitstekende verdedigende werk van libero Kim Slangen wisten de Edesen een voorsprong vast te houden tot het eind, het werd 25-21.

Na een behoorlijke voorsprong in de vierde set leek TweeVV af te gaan op een 3-1-winst, maar lieten Scylla toch langszij komen en in een spannende eindstrijd dwongen de bezoeksters een vijfde set af. De beslissende set was voor TweeVV, de eerste winst van het seizoen.