Zwakke generale repetitie Blauw Geel'55

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De generale repetitie met het oog op de derby tegen DTS '35 was voor Blauw Geel '55 niet best. De manschappen van trainer Jan Veldhuizen verloren een cruciale wedstrijd van het op één plaats lager staande DZC '68. De Edenaren gingen met 1-2 ten onder.

De voortekenen voor het duel tegen DTS zien er in ieder geval slecht uit voor de Blauwgelers. Net als tegen DZC zal Berry van den Brandhof er dan ook niet bij zijn. De twee gele kaarten tegen Lunteren kostte de aanvaller twee wedstrijden. Ook is het twijfelachtig of Patrick Robben er op Inschoten bij zal zijn. Robben viel uit met een enkelblessure. En schat de kansen zelf niet hoog in dat hij er tegen DTS bij kan zijn. En last but nog least viel Frank Jacobse uit met een knieblessure.

Al met al kommer en kwel bij de equipe van Veldhuizen, die er tegen de tegenstander uit het land van De Graafschap niet aan te pas kwam. Halverwege de eerste helft opende DZC de score. Op een lobje van Marvyn Barzuwa van een meter of zestien had doelman Erik Hageman het nakijken: 0-1.

Ook in de tweede helft kon Blauw Geel in aanvallend opzicht voorlopig geen potten breken. Kort nadat Jacobse en Robben werden vervangen door Ronny Siccama en Wouter Slot, tilde Erjon Tuenter de stand naar 0-2. Het leek over en uit voor Blauw Geel. Toch werd het vlak voor tijd nog eventjes spannend. Ruud Bettink schoot op de paal, waarna Dick Hoefakker er in de rebound 1-2 van maakte. Amper één minuut later leek Hoefakker de 2-2 op de voet te hebben. Zijn schot werd geblokkeerd.