Lunteren onderuit in Dronten

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een zeer rumoerig weekje werd door Lunteren met een nederlaag afgesloten. Na een op zich zeker niet slechte wedstrijd, werd met 2-0 verloren van ASV Dronten.

Trainer Johan de Man had zijn formatie ten opzichte van het beschamende optreden tegen Blauw Geel'55 behoorlijk aangepast. Zo bestond de defensie uit drie nieuwe gezichten. Meest opmerkelijke was die van Wilfred Donkersteeg. Na jarenlang een vaste basiskracht te zijn geweest, was hij al vanaf de voorbereiding zijn positie kwijtgeraakt. De voormalige aanvoerder was direct de beste man aan Lunteren zijde.

Lunteren speelde scherp. Het was zeker gelijkwaardig aan het sterke ASVD. Dat nam na een hele mooie aanval via Paolo Meijndershagen al snel de leiding:1-0. De bezoekers kregen ook zeker haar kansen. Maar Ivo Bakker, Ruben van de Fliert en Matthias van de Beek zagen geen kans de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

De nog maar twee jaar geleden op het hoogste niveau spelende opponent toonde zich wel effectief. Ver in extra tijd verhoogde Arnand Kandhai de stand naar 2-0.

Eigenlijk was daarmee de wedstrijd gelopen. Lunteren probeerde het wel, had ook een veldoverwicht, maar was machteloos. Van de Fliert mikte nog een keer in het zijnet. Ook de opmerkelijke wissels van Robert Schoonderbeek en Ivo Bakker voor Elias Germano en Gert Jan Bloemendal zette geen zoden meer aan de dijk.

Door het verlies neemt Lunteren samen met Blauw Geel'55 de tiende plaats in. ,,De volgende twee wedstrijden zijn tegen Advendo'57 en ESC. Dat moeten gewoon zes punten opleveren'', weet technisch coördinator Rob Hummelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie