Advendo'57 knokt zich omhoog

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Advendo'57 sloot de eerste helft van de competitie goed af. De Ederveners knokten zich langs het zeker niet zwakke FC Horst met 2-0. Met als gevolg dat als nummer vijf op de ranglijst komende zaterdag de altijd beladen derby bij Lunteren wordt begonnen.

Advendo stond vooral verdedigend sterk. Marcel van Bruksvoort, Gert Jan van de Graaf, Henry van den Dikkenberg en Renaldo Fränkel speelden met het mes in hun schoenen. Toen FC Horst er nog een extra spits ingooide, sloot Marco van Ginkel zich naadloos aan bij zijn collega's. Hoewel de Ederveners het tweede bedrijf onder druk stonden, werden eigenlijk geen echte kansen weg geven.

Dat was in de beginfase nog wel het geval geweest. Toen begon Advendo slap. Robin van Wijnbergen en Martijn Burgemeester kregen goede kansen. Doelman Michael van Ruiswijk hield de 50-jarige club op de been. ,,We hadden in het begin moeite met hun snelle spitsen. En als keeper is het altijd lekker dat je de eerste ballen goed pakt.''Later tikte de 26-jarige goalie een vrije trap van John Martens net onder de lat vandaan.

Sinds de winterstop van het bijna afgelopen jaar is Van Ruiswijk weer de vaste doelman. Hij nam de plaats in van Gerhard van de Lagemaat, die door een blessure moest stoppen met keepen. Over Van de Lagemaat wordt niet meer gesproken. ,,Dat zie ik als een compliment. Ik denk dat ik vanaf dat moment lekker heb gespeeld. De uitzondering was vorig seizoen de uitwedstrijd bij DTS. Ik denk dat ik wat meer ontspannen ben dan in het verleden.''

1-0

De zoon van één van Advendo's beste spelers ooit, Dick, zag na een kwartiertje tegen de verhouding in de 1-0 vallen. Een prima actie van Teus van den Brink, werd verlengd door Jaap van Doorn. De bal kwam voor de voeten van topscorer Jarco van den Dikkenberg, die de niet eens makkelijke kans, in de kruising mikte: 1-0.

Na dat doelpunt kwam Advendo steeds beter in haar spel. Dat werd geaccentueerd door een schot van Marco van Ginkel in het zijnet, en een knal van Sander Veldhuizen, die door Van Wijnbergen van de lijn werd gehaald.

Terwijl er nog een aantal toeschouwers aan de koffie zaten, had Jarco van den Dikkenberg al dé kans 2-0 te scoren, maar hij faalde jammerlijk. FC Horst zette Advendo onder druk. Advendo gaf echter geen krimp. Ook niet toen Horst met vier aanvallers ging spelen. Advendo loerde op de counter. Maar de voor de geblesseerd geraakte Sander Veldhuizen ingevallen Bernard van Vliet was ongelukkig met zijn voorzettingen. Wel goed was een strakke corner een kwartier voor de tijd. Jaap van Doorn knikte de bal in de uiterste hoek: 2-0.

Lucht

,,We hebben niet veel weggegeven'', concludeerde Michael van Ruiswijk terecht. ,,Deze overwinning is een belangrijke. We hebben wat lucht. En zeker gezien het programma tot de winterstop (Lunteren uit, DTS thuis en Zeewolde uit) is dat een lekker gegeven.''

,,We hebben hard gewerkt en bij vlagen goed voetbal gespeeld'', was de conclusie van Henry Kalk. ,,Horst is zeker geen slechte ploeg. Onverklaarbaar voor mij is nog wel dat wij de laatste tijd minder scherp beginnen. Dat was eerder net andersom. Maar deze winst en die van vorige week bij DZC zijn opstekers. Wij gaan met een goed gevoel naar Lunteren.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie