Politie pakt acht verdachten op na geweld

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Acht verdachten, afkomstig uit Barneveld, Bennekom, Ede en Otterlo en variërend in leeftijd van 17 tot 21 jaar, zijn onlangs opgepakt op verdenking van een ernstige vorm van openlijke geweldpleging begin oktober op het Burgemeester van Dijkeplein in Ede. De jongeren worden er van verdacht twee Edenaren van 18 en 19 jaar te hebben geschopt en geslagen. Het 19-jarige slachtoffer had daarbij een fikse hoofdwond opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

In de vroege ochtend van zondag 7 oktober kwam het rond half vier tot een gewelddadig treffen op het Edese Burgemeester van Dijkeplein tussen de slachtoffers en de later aangehouden verdachten. Volgens het slachtoffer zou hij na het stappen zijn aangesproken door een groep jongeren. Een van hen zou hij eerder ontmoet hebben bij een eerdere ruzie. Een woordenwisseling draaide uit op een handgemeen, waarbij beide slachtoffers door de groep zouden zijn geschopt en geslagen.

Voetbal

Flink geweld zou daarbij niet worden geschuwd. Volgens de slachtoffers, die op de grond terecht komen, zouden ze diverse malen zijn geschopt en geslagen zowel tegen het hoofd als het lichaam. ,,Ik had het idee dat er met mijn hoofd gevoetbald werd", aldus een van de slachtoffers. Onder de diverse omstanders blijkt er niemand te zijn die iets onderneemt om het geweld te stoppen. Sterker nog: de verdachten zouden zelfs zijn aangemoedigd door omstanders. Het geweld blijkt zo hard dat zelfs enkele van de verdachten, aldus hun verklaring, zelf besluiten weg te lopen.

Politie bellen

Als even later dan toch een melding bij de politie wordt gedaan treffen agenten alleen de slachtoffers nog aan. Van de daders ontbreekt op dat moment elk spoor. De agenten ontfermen zich over hen en nemen hen mee naar het politiebureau om even te kalmeren en aangifte te doen. Dan blijkt dat het 18-jarige slachtoffer zelf de politie had willen bellen toen zijn 19-jarige vriend zou zijn aangevallen. Op dat moment zou een van de verdachten uit de groep dat hebben verhinderd en ook de 18-jarige hebben geslagen.

Bekend

In het door de politie ingestelde onderzoek komen uiteindelijk de acht verdachten in beeld die daarvoor vorige week werden aangehouden. Allen hebben inmiddels hun aandeel in de zaak bekend en zijn in afwachting van een beslissing van justitie weer op vrije voeten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie