Hofstra langs Bovens bij BSV

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Spektakel genoeg in de elfde ronde van de interne competitie bij de Bennekomse Schaakvereniging BSV. En dat had alles te maken met de start van de tweede cyclus van tien ronden. Daardoor speelden de directe concurrenten tegen elkaar. Dat pakte goed uit voor koploper Hotze Tette Hofstra. Hij wees Noël Bovens, de nummer twee, gedecideerd terug.

Hofstra wilde, na de nederlaag zaterdag in de clubwedstrijd tegen het Nijmeegse UVS, kennelijk revanche op zich zelf nemen. Zeer gedreven pakte de kampioen de zaken tegen Bovens aan. Het leverde een open stelling op, waarin Hofstra kans zag om veel materiaal op de zevende rij te poseren. En dat was teveel van het kwade voor Bovens die door het verlies een plaatsje zakte.

Hofstra liep verder uit en staat nu 87 punten voor de nieuwe nummer twee, Teunis Bunt. Hij vocht een mooi duel uit met Paul Constant. Wel veroverde Bunt een pion en ook kwamen zijn stukken steeds beter te staan. Constant gebruikte veel tijd, maar kon het toch niet redden. Toch komt Constant tot nu toe verrassend sterk voor de dag.

Ook opnieuw een opmerkelijke prestatie van René Bakker. Hij heeft lak aan reputaties. Dat ondervond ook Martijn Pauw aan de lijve. Bakker maakte hem met zwart het leven heel erg zuur. Pauw zag steeds meer zwarte stukken gevaarlijk in zijn stelling komen. Er was dan ook geen kruit gewassen tegen de aanvalsdruk. Bakker klom door de winst naar de vierde plek. Een mooie zege boekte Wim Thieme op Bert Duijker. De laatste probeerde van alles om een verdediging te vinden tegen het geweld van zijn tegenstander. Thieme had echter zijn prooi in de tang en liet niet meer los.

Een flinke sprong maakte Jan Wouters. Hij rukte van de elfde plaats op naar de zesde plek. Dat dankte hij aan een precisie zege op Cock Struijk. Hij kwam in het lastige eindspel niet goed en dat tempo kostte de partij. Ook Harry Verhoef steeg verder in de top. Tegenstander Chris van Oosterwijk ging nog wel in zijn favoriete opening heel snel dik in de fout. Dus konden de stukken al weer vroeg in de doos.

BSV schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij secretaris Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Hooft, telefoon (0318) 41 55 94 of maandag in de speelzaal

Uitslagen

Wim Thieme - Bert Duijker 1-0, Hotze Tette Hofstra - Noël Bovens 1-0, Teunis Bunt - Paul Constant 1-0, Martijn Pauw - Ren;e Bakker 0-1, Harry Verhoef - Chris van Oosterwijk 1-0, Cock Struijk - Jan Wouters 0-1, Klaus Bodlaender - Jan Hooft remise, Jaap Marinus - Klaas Ganzevoort 1-0, Martien de Bock - Gerit Drenth remise, Rini kreeft - Hans Gillet remise, Joop de bruin - Ton Suuring 1-0, Sake van der Schaaf - Kurt Hulskamp 1-0, Geert Wieringa - Auke Bonsma 0-1.

Stand op kop

1. Hofstra 459,5 punten; 2. Bunt 372,7; 3. Bovens 371,7; 4. Bakker 333,5; 5. Verhoef 321; 6. Wouters 301,5; 7. Pauw 286,5; 8. Constant 273,2; 9. Sonnenberg 269,7; 10. Smit 267,5.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie