Elf aanhoudingen bij scholierenstakingen

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij de scholierenstakingen in het centrum van Ede heeft de politie maandag elf aanhoudingen verricht in. Tot dusver is gebleken dat de stakingen overwegend zonder ernstige incidenten zijn verlopen. De aanhoudingen waren veelal naar aanleiding van vernielingen en/of baldadigheid, belediging en het gooien met vuurwerk.

Het ging daarbij om jongeren in de leeftijd van vijftien tot zeventien jaar. Ze zijn allen kort na hun aanhouding na verhoor vrijgelaten. Tot aangiften is het nog niet gekomen, aldus de politie.

Een ondernemer in het centrum van Ede liet weten dat winkeliers door de actie omzetderving had. ,,De stoepen zijn kapot getrapt. Passanten bleven weg. Iedereen smeert hem. Dit soort dingen zijn bedreigend voor personeel en klanten. Dit heeft niks meer met actie voeren te maken. Dit is gewoon rotzooi trappen. De politie mag ze best hard aanpakken'', aldus de Edenaar.

Hij vindt het te kort door de bocht door te zeggen dat de baldadigheid voorkomen had kunnen worden. ,,Wel vind ik dat het een taak van de ouders is om hun kinderen hierop aan te spreken. Maar dat is lastig, want je weet niet wat voor moraal ze er zelf op nahouden... Laat ze zichzelf anders beseffen wat ze zouden doen als jongeren bij hen thuis iets zouden vernielen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie