,,Het is erg gezellig met elkaar”

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Kunt u vertellen hoe u Heidehoogheid werd?

Een koninklijk gesprek met Prinses Erica 1 EDE - Voor even terug in de tijd. Het is 32 jaar geleden, 1975 en Erica 1, Tineke van Blokland-Bootsman, vertelt over haar koninklijk leven voor even.

In 1975 werd er voor het eerst een Heideprinses gevraagd. De organisatie vond dat ik, het meisje van het postkantoor, een goede kandidaat zou zijn. Ik stond niet meteen te popelen maar heb me daarna toch tijdens een feestelijke avond met twaalf dames gepresenteerd in vrije tijds- en galakleding. Het publiek heeft me daarna nog gekozen ook.

Waar bestonden uw taken uit?

Het ging voornamelijk om het promoten van Ede. Samen met de Heidekoningin en zes hofdames zijn wij ongeveer vijf keer op pad geweest. Natuurlijk was het hoogtepunt de Heideweek. Die duurde toen drie dagen.

Wat is u het meeste bijgebleven?

,,De opening in de kuil was heel spectaculair. Van een boom was een troon gemaakt waarop de Heidekoningin en ik plaats konden nemen. De kuil zat helemaal vol, zo’n mooi gezicht! Daarna werd het feest gehouden in een tent bij Achterdoelen, waar het oude VVV kantoor heeft gestaan. Een hele overweldigende dag.

Bent u nadien actief gebleven in de gemeente Ede of de Heideweek?

Het hele jaar door zet ik me met veel plezier in voor de Heideweek. Ik heb in het bestuur gezeten en mijn kinderen hebben ook verschillende taken, ze zijn er druk mee. Ik heb zelfs mijn man leren kennen in de Heideweek! Toen ik Heideprinses was heb ik hem bij een borrel ontmoet.

Vindt u dat de Heideweek in het huidige tijdsbeeld past?

Het is een feest dat voortkomt uit tradities, er is echter wel veel veranderd. Zoals er nu wordt gemoderniseerd en vernieuwd is hartstikke leuk. De kindermiddag is daar een goed voorbeeld van. De Heideweek moet absoluut blijven bestaan.

Raadt u anderen de functie van Heideheidhoogheid aan?

Jazeker. Je doet ontzettend veel contacten op en je leert heel veel tijdens dit jaar. Je doet mensenkennis op, spreekt in het openbaar en het is bovenal erg gezellig met elkaar!

Wil jij dit ook meemaken? Dan is de functie van heidehoogheid iets voor jou! Voor een jaar ben je als Heidekoningin of Heideprinses beschikbaar om de gemeente Ede te promoten. Het jaar bevat meerdere activiteiten met uiteraard als hoogtepunt de Heideweek. Ben jij representatief, communicatief onderlegd en enthousiast? Check de website voor meer informatie en stuur je sollicitatiebrief met curriculum vitae en foto naar: St. Heideweek, Vaarkamperengweg 75, 6741 XV Lunteren, of debutantenbal@hotmail.com. Solliciteer en beleef een koninklijk leven voor even!

u Zie ook: www.heideweek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie