naar Israël

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Centrum voor Israëlstudies verzorgt van 12 tot en met 22 mei een bijzondere reis naar Israël.

Deze kennismakingsreis is bedoeld voor gemeenteleden, die meer willen dan alleen een bezoek aan het land. Uiteraard zal kennis gemaakt worden met het land, de landschappen en de verschillende historische plekken in Israël. Maar daarnaast is er ook ruimte voor een aantal ontmoetingen.

Een rabbijn zal spreken over de uitleg van de Bijbel; een orthodoxe Jood zal vertellen hoe hij leeft met de Tora; de deelnemers bezoeken een synagoge, met enige uitleg over de diensten; er zal een kennismaking zijn met Messiasbelijdende Joden; een kennismaking met een Palestijnse christen en met de pogingen die ondernomen worden om tot verzoening te komen tussen Joden en Arabieren, Israëli’s en Palestijnen.

Er zal ook ruimte zijn voor onderling gesprek over wat de reizigers zullen zien en horen. De Israëlconsulent van het CIS, drs. Kees Jan Rodenburg, geeft leiding geven aan deze bezinning. Niet alle ontmoetingen hebben al een definitieve plaats in het programma.

Op de website www.centrumvoorisraelstudies.nl kunnen belangstellenden meer informatie en het voorlopige reisschema vinden.

u De prijs is vastgesteld op 1.275 euro (inclusief alle toeslagen, onder het voorbehoud van onvoorziene omstandigheden).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie