Riet Roelofs ontvangt Thorbeckepenning

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Riet Roelofs kreeg dinsdagavond de prestigieuze Thorbeckepenning uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van VVD, afdeling Ede. Dijkgraaf Johan de Bondt, van origine Edenaar en voormalig lid van Gedeputeerde Staten van Gelderland, was speciaal overgekomen naar Ede.

Namens het hoofdbestuur van de VVD reikte hij de penning uit aan Riet Roelofs, een prominent lid van de plaatselijke afdeling. Hij memoreerde daarbij dat Riet Roelofs reeds lange tijd, op een zeer uitzonderlijke wijze, betrokken is bij de politieke partij. Zij is onder meer van 1994-2001 onafgebroken voorzitter geweest van de afdeling Ede. Ook is zij reeds jaren actief als bestuurslid van het Liberale Vrouwennetwerk Veluwezoom.

Veel heeft Riet betekend op het gebied van deskundigheidsbevordering van de fractie en daarbuiten. Met name op het vlak van politieke profilering, talentontwikkeling en bestuurlijke toerusting. Menig raadslid van de VVD heeft hiervan kunnen profiteren, inclusief de huidige wethouder van de VVD, Frank van Zuilen. In een aanvullende speech bedankte hij Riet hiervoor speciaal.

Riet Roelofs beschikt over een zeer goed netwerk binnen de VVD. Goede contacten onderhoudt zij met landelijke VVD politici, het opleidingsinstituut van VVD, de Haya van Someren Stichting en de Kamer Centrale van Gelderland. Tot aan de dag van vandaag is zij betrokken bij alle organisatorische- en uitvoerende activiteiten van de partij.

Als dank voor deze verdiensten kostte het weinig moeite voor het bestuur van de plaatselijke afdeling om de penning bij het hoofdbestuur van de VVD voor haar aan te vragen. Een verdiend eerbetoon aan iemand die dit niet verwacht had en daardoor enigszins verrast maar toch blij de penning in ontvangst nam.

Foto:

links Johan de Bondt en rechts Riet Roelofs met haar penning.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie