Contract Hema voor leerlingen praktijkonderwijs Het Streek

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Als je belt met de locatie Oranjelaan van Het Streek kan het gebeuren dat de telefoon wordt opgenomen door een leerling van die school voor Praktijkonderwijs. Die leerling vraagt eerst op een keurige manier waarmee hij jou van dienst kan zijn en zorgt daarna voor doorverbinding. Zo’n leerling is speciaal getraind in het opnemen van de telefoon als onderdeel van een interne stage.

Dat is een van de manieren waarop de school leerlingen voorbereidt op het leren en werken na het praktijkonderwijs. Een ander voorbeeld is de stage buiten de school bij bedrijven of instellingen. Twee leerlingen van klas 5, Hewin Kader en Delwin Barwary, liepen daarom stage bij de Hema. Ze hebben dat zo goed gedaan dat ze na afloop van die stage van zes weken een contract voor een zaterdagbaan kregen aangeboden bij diezelfde Hema. Dat is bijzonder want het is de eerste keer dat dit gebeurt, sinds de school is begonnen met een nieuwe opleiding die leerlingen opleidt voor niveau 1 van het middelbaar beroepsonderwijs.

Ook de Hema ziet het bijzondere hiervan in en maakt er daarom een feestelijke gelegenheid van. Maandagochtend werd het contract in het bijzijn van de veertien andere leerlingen uit die klas en de bedrijfsleider van de Hema feestelijk ondertekend op de Oranjelaan. Wie de Hema kent, weet dat die niet met lege handen komt aanzetten. Voor iedereen was er daarom echte Hemataart.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie