Gerrit Heikamp maakt overstap naar Kesteren

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Voetbalvereniging Ede/Victoria kan op zoek naar een nieuwe trainer. Gerrit Heikamp, de huidige trainer van de oranjehemden, maakt na het einde van het lopende seizoen de overstap naar Kesteren. Bij de Betuwse club was hij al eerder als trainer werkzaam. Heikamp tekent bij de derdeklasser voor één jaar.

door Jan de Boer

De 53-jarige Heikamp dacht er serieus over na om te stoppen als veldtrainer. En op een ander vlak eventueel beschikbaar zijn bij Ede/Victoria of een andere voetbalclub. ,,Ede/Victoria is toch mijn club. Ik was best graag op een andere manier bij de club betrokken gebleven. Misschien na Kesteren? Misschien wel gelijktijdig. Je weet het nooit. Het zit allemaal nog een wijde zak. Door de fusie is de club op dit moment in een woelig vaarwater terecht gekomen. Het is heel belangrijk dat het allemaal goed geregeld wordt. Voor alle beide clubs, zowel voor Fortissimo als Ede/Victoria."

Gerrit Heikamp werd in de voorbije weken opgebeld door het bestuur van Kesteren, al waar Pieter van de Grift na drie jaar vertrekt. ,,Donderdagavond is het rond gekomen." Al eerder werkte de Edenaar bij Kesteren. ,,Met het resultaat promotie naar de tweede klasse. Het hoogste wat de club ooit heeft gespeeld. Het streelt je natuurlijk als je gevraagd wordt. Kesteren had er veel voor over dat ik kwam. Tot vrijdagavond heb ik vierentwintig uur bedenktijd gevraagd. Uiteindelijk heb ik ja gezegd.''

Het betekent dat Heikamp ook in het nieuwe seizoen op het veld staat. In Kesteren tekent de oefenmeester een contract voor de duur van een jaar. ,,Ik teken altijd voor een jaar. Als het goed gaat ga je door. Als het niet goed gaat, stop je." Heikamp beklemtoont dat hij met veel plezier bij Ede/Victoria heeft getraind. ,,Ik was zeker niet meer gaan solliciteren. Ik ga toch door als veldtrainer, omdat ik gevraagd ben. En omdat ik bij Kesteren zoveel plezier heb gehad, zoveel succes. Daardoor ga je door. In Kesteren ga ik met een vrij jonge groep, een groep met ambitie, werken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie