Mentaliteitsprobleem FC Jeugd

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

De elfde wedstrijd van het voetbalseizoen speelde FC Jeugd zondag tegen Apeldoornse Boys. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig in de grote middenmoot die er in de vierde klasse bestaat. Vanaf de eerste minuut kwam het duel niet tot bloei. De thuisclub speelde ongeïnspireerd en had het geluk dat Apeldoornse Boys in dit stramien meeging.

EDE - Al een halve competitie hebben ze erop zitten, trainer Ömer Tirgil en zijn assistent Sedat Türk. Voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen bij de Edese vierdeklasser toch wel hoog gespannen. Na elf wedstrijden kan er geconcludeerd worden dat de heren trainers nog veel werk te verzetten hebben.

door Boy Imminck

Op twee kopballen van Mohammed Azdad na werd FC Jeugd niet gevaarlijk. De opbouw en het combineren kwam niet goed uit de verf waardoor zich een lelijk duel ontspon. In de rust liet trainer Tirgil maar liefst drie wisselspelers warmlopen. Sabri Yöney en Gökhan Tirgil kwamen al snel in het veld en deden de wedstrijd met z’n tweeën kantelen. De rappe Yöney zorgde er voor dat de thuisploeg meer over de vleugels speelde en brak de wedstrijd na een uur open. Op vijf meter van het doel kreeg de aanvaller de bal voor zijn voeten waarna hij afrondde: 1-0..

Buitenkantje

Langs de lijn ergerde Sedat Türk zich samen met Tirgil na de 1-0 rot. ,,Als de trainer je als speler een opdracht geeft moet je daar naar luisteren. In de eerste helft gaven we steeds passes op een nonchalante manier: met de buitenkant. Het balverlies was steeds groot, in de tweede helft veranderde dit gewoon niet.”

Na de 1-0 van Yöney vond FC Jeugd het wel even goed en vergat het te voetballen. Passes kwamen nauwelijks nog aan waardoor Apeldoornse Boys vriendelijk in het zadel werd geholpen. In de slotfase kwamen de bezoekers enkele malen gevaarlijk voor doelman Senöl Pehlivan. De lange doelman ranselde alles uit zijn doel maar moest in de laatste minuut het antwoord schuldig laten. Middenvelder Van Otterlo kwam door op links en verraste Pehlivan in de korte hoek: 1-1.

Discipline

,,Misschien begint het een cliché te worden maar er is iets mis met de discipline binnen de ploeg. We missen vier basisspelers maar dan nog moeten we hier beter spelen en winnen. Ömer en ik bouwen ons elftal steeds om spelers heen die het nu laten afweten. We missen iemand die de leidersrol opeist, het team naar voren schreeuwt”, vond Türk.

De assistent werkt nauw samen met zijn hoofdtrainer Tirgil en coach het grootste gedeelte van de wedstrijd. De mogelijkheid zit er in dat Türk binnenkort alleen langs de lijn staat. ,,Ömer Tirgil zelf is een reële optie om het leiderfiguur-probleem op te lossen, misschien gaat hij zelf spelen. We zijn nu op de helft en ik verwacht geen wonderen meer van onze kant. Als de ploeg met meer inspiratie gaat voetballen dan draaien we normaal mee bij de bovensten”, aldus Türk.

Met dertien punten uit elf duels is FC Jeugd nog altijd een middenmoter. Voor de winterstop zijn er nog drie belangrijke wedstrijden te gaan. FC Jeugd speelt volgende week uit tegen nummer vier Groen Wit’62.