Jaar cel voor Harskamper na brute mishandeling

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Een 18-jarige inwoner van Harskamp, die met enkele kompanen in Otterlo een nietsvermoedende voorbijganger bruut mishandelde, is door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Twee Haagse tweelingbroers, die een kleiner aandeel in de matpartij hadden, kregen 200 uur onbetaalde arbeid opgelegd, naast vier maanden cel voorwaardelijk.

De man kreeg het in augustus dit jaar op de Harskamperweg aan de stok met een jogger. Zonder aanleiding reed hij de hardloper met zijn auto klem en begon ruzie te zoeken. Na een woordenwisseling liep het voorval uit op een vechtpartij. De joggers kreeg vervolgens harde klappen te verduren, waarbij de 18-jarige het slachtoffer met een ijzeren staaf op het hoofd sloeg.

Nadat de man bloedend in elkaar was gezakt bleven de aanvallers op hem inslaan. De man hield aan het incident een forse hoofdwond over, naast enkele kneuzingen.

De rechtbank oordeelde dat de Harskamper zich schuldig maakte aan poging tot doodslag. ,,Een buitengewoon ernstig feit", stelden de rechters. ,,Het slachtoffer mag van geluk spreken dat hij er geen ernstige gevolgen aan heeft overgehouden'', voegden zij er aan toe. Het Openbaar Ministerie vond eerder dat de mishandelaar drie jaar cel verdiende, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. Maar de rechtbank haalde de eis naar beneden, mede gezien de jonge leeftijd van de Harskamper en omdat de man geen strafblad heeft.

Tegen de twee Hagenaars had justitie 190 dagen cel geëist, waarvan 180 dagen voorwaardelijk.

(APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie