Coffeeshop 't Pleintje kan niet verhuizen naar De Halte

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Coffeeshop 't Pleintje aan het Maandereind (Kolensteegje) kan niet verhuizen naar het pand aan De Halte 85. Omwonenden dienden bezwaren in en boekten hiermee succes, omdat in het belendende pand al coffeeshop De Kink gevestigd is en ,,de overlast alleen maar zal toenemen''.

Eigenaar is F. Aydin. Het huidige pand van zijn coffeeshop maakt deel uit van een complex en zal worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Hij had reeds een bouwvergunning voor de nieuwe locatie, maar hij kan hier geen gebruik meer van maken. R. van Holland, eigenaar van de bestaande coffeeshop in het belendende pand, had aangegeven dat hij huurder zou zijn van het pand De Halte 85 en hier zijn coffeeshop naar toe zou willen verplaatsen.

Dit betekent dat Aydin niet de beschikking heeft over het pand en geen gebruik kan maken van de verleende bouwvergunning. De gemeente weegt de bezwaren daarom zwaarder bij de heroverweging van de vrijstellingsverlening.

Daarom zal de eerder verleende vergunning worden ingetrokken en alsnog worden geweigerd wegens het strijdig zijn met het bestemmingsplan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie