Schoolbesturen en Welstede tekenen overeenkomst buitenschoolse opvang

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De schoolbesturen CNS, PROO, SKOVV tekenen woensdag 28 november afzonderlijk met Welstede Kinderopvang Ede een mantelovereenkomst over buitenschoolse opvang. Scholen hebben de verplichting (indien er voldoende vraag is) om buitenschoolse opvang te bieden. Het merendeel van de scholen heeft niet de menskracht en de noodzakelijke faciliteiten in huis.

Binnen de gemeente Ede hebben de schoolbesturen daarom de buitenschoolse opvang uitbesteed aan Welstede Kinderopvang Ede. Welstede Kinderopvang Ede is een professionele kinderopvangorganisatie en biedt op meerdere locaties in Ede kinderdagopvang, gastouderopvang en buitenschoolse opvang.

De heren H. Slabbekoorn (CNS), R. Welling (SKOVV), H. Bijl (PROO) en P. Elferink (Welstede Kinderopvang) zetten woensdag hun handtekening. Per 1 augustus 2007 verzorgt Welstede Kinderopvang Ede voor de scholen die onder de schoolbesturen vallen, de buitenschoolse opvang (BSO). De besturen en Welstede sluiten voor de BSO per school een afzonderlijke overeenkomst af waarin de organisatie, de locatie(s) van de opvang en de opvangtijden worden neergelegd.

Deze mantelovereenkomst strekt ertoe de voorwaarden waaronder die afzonderlijke overeenkomsten worden aangegaan, vast te leggen.

Onder de Stichting Katholiek Onderwijs Veluwe Vallei (SKOVV) vallen de scholen: Franciscusschool, Godfried Bomansschool, Kleine Prins, Koning Davidschool, Panta Rhei, Toon Hermansschool en de St. Alexanderschool.

Onder de Vereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs (CNS) vallen de scholen: Koningin Beatrix, De Brugge, Cavaljé, Prins Constantijn, De Dillenburg, Prins Floris, Groen van Prinsterer, Julianaschool, Louise de Coligny, De Meander, Oranje Nassau, De Vlinderboom, Wilhelminaschool en De Wingerd.

Onder de Stichting PROO (Primair Openbaar Onderwijs te Ede i.o.) vallen de scholen: De Prinsenakker, De Bongerd, Calluna Montessorischool, De Elskamp, De Kern, Kernhemschool, Edese Montessorischool, Montessorischool Veldhuizen, ’t Palet, De Rietkampen en De Zuiderpoort.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie