Woonstede laat gebruiksgemak huizen beoordelen

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Al jaren werken Woonstede en de Woonconsumenten Advies Commissie (WAC) samen binnen nieuwbouwprojecten. De WAC beoordeelt woningen van de corporatie op gebruiksgemak nog voordat ze gebouwd worden. Over de samenwerking was echter nooit iets vastgelegd, tot nu toe. Woensdag 28 november wordt door beide partijen een convenant ondertekend.

Zijn er winkels in de nabije omgeving? Is de woning toegankelijk voor rolstoelgebruikers? Is de hal ruim genoeg en is er wel voldoende bergruimte? De WAC kijkt kritisch naar bouwtekeningen die worden gemaakt voor nieuwbouw en renovatie. Centraal staat het gebruiksgemak en daarmee de tevredenheid van de toekomstige bewoners.

,,Dat past binnen ons concept van ‘Wonen naar je zin’'', stelt Wim Sterkenburg, directeur van Woonstede. ,,We zijn blij met het deskundig advies van het WAC. Soms betekent het wel dat we extra tijd en geld moeten investeren of meer opties moeten aanbieden, maar na oplevering pluk je daar de vruchten van.''

Je zult maar een woning huren of kopen en er bij de inrichting achter komen dat je nergens in de woonkamer een kast kwijt kunt. Bijvoorbeeld omdat er een thermostaat of een verwarmingsbuis op de enige beschikbare muur is geplaatst.

,,Wij zijn erop getraind dit soort praktische ongemakken van tevoren te voorzien als we de bouw- en installatietekeningen beoordelen'', vertelt mevrouw Eva Breepoel, voorzitter van de commissie. ,,Ook zijn wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, inrichting en ruimtelijke ordening. Na de beoordeling brengen wij een schriftelijk advies uit aan Woonstede.''

Als een nieuwbouwproject eenmaal is opgeleverd, kunnen Woonstede en het WAC een gezamenlijk WoonKwaliteitOnderzoek instellen. Het project wordt geëvalueerd en het rapport wordt ter beschikking gesteld aan Woonstede en het Wooninformatiecentrum (WIC) Ede. Iedereen die informatie over nieuwbouwprojecten in de gemeente Ede wil hebben kan daarvoor bij het WIC terecht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie