Koploper Nijmegen op valreep naast MHC Ede

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De hockeysters van de MHC Ede boekten zondag op sportpark De Bosrand tegen Bemmel een score die de boeken in gaat. De formatie van Jan Cees Noordijk won met maar liefst 9-1 van de nummer drie van onderen. De mannen lieten zich in eigen huis ook niet onbetuigd. Nijmegen, samen met de Groningse Studs koploper, leek naar een nederlaag te worden gespeeld, maar via een strafbal in de slotminuten kwam de lijstaanvoerder alsnog langszij: 3-3.

MHC Ede (v) - Bemmel 9-1

Voor aanvang was trainer Jan Cees Noordijk er niet gerust op. ,,Bemmel heeft punten behaald tegen ploegen waarvan je denkt dat kan niet, dus moeten we goed oppassen tegen een dergelijke tegenstander.”

Na afloop bleek er niets te kloppen van zijn voorgevoel. Zijn ploeg domineerde de hele wedstrijd en sloot de wedstrijd af met een monsterscore. Tjiske Jonker en Kim Kwant zetten hun ploeg binnen tien minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Drie minuten voor de pauze tekende Inge van Dasselaar voor een 3-0 voorsprong en op slag van rust tekende Kim kwant voor de 4-0 tussenstand.

In het tweede deel zetten Charlotte Rijsemus en Kim Kwant hun ploeg binnen vijf minuten spelen op een 6-0 voorsprong en werd gespeculeerd hoe hoog de score uiteindelijk zou gaan uitvallen. Daphne Sloof en Norma van der Pol verhoogden de marge naar 8-0 voorsprong, waarna de gasten tegen scoorden: 8-1. Daphne Sloof zorgde uiteindelijk voor de 9-1 eindstand.

MHCE (m) - Nijmegen 3-3

Met nog een tweetal minuten op de klok leek de formatie van Edwin Schreuder op een overwinning af te gaan tegen de mede-koploper, maar het ging toch nog mis. De gasten kregen in de slotminuten een dubieuze strafbal toegewezen en kwamen daaruit alsnog op gelijke hoogte.

De thuisclub hoeft zich echter niets te verwijten. Enig minpunt was een niet goed draaiende strafcorner van Luuk Eggels, maar dat was ook weer de verdienste van de gasten. Via Thomas Kwant werd een voorsprong genomen maar nog in dezelfde zevende minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte:1-1.

Nog geen minuut later was het opnieuw MHC Ede dat zich via Camiel Tuinte naar een 2-1 voorsprong speelde. Lange tijd ging het vervolgens gelijk op, met een veldoverwicht voor de Nijmegenaren. Twee minuten voor rust kwam de gelijkmaker op het scorebord (2-2), en volgde er een boeiende tweede helft.

Na ruim een kwartier spelen zette Stefan Boere zijn ploeg op een 3-2 voorsprong, waarna de koploper met een offensief op jacht ging naar minimaal de gelijkmaker. Na een aantal fraaie reddingen van doelman Boris Bosch moest ook hij uiteindelijk het hoofd buigen. Met nog twee minuten op de klok kregen de gasten een strafbal toegewezen en die buitenkans werd niet gemist: 3-3.