Handbalsters overklassen Groesbeeks Glorie

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Na weken van moeizaam spel, zijn de handbalsters van Reehorst er zaterdagavond eindelijk in geslaagd weer eens te winnen. Gastploeg Groesbeeks Glorie was hiervan het slachtoffer. Reehorst won overtuigend met 21-14.

Reehorsttrainster Carla Mulder concludeerde na de wedstrijd dat ze al aan het warm lopen had gezien dat ze er zin in hadden. ,,Zelfs de voorbereiding voor de wedstrijd ging geconcentreerd en dat was in de eerste tien minuten van de wedstrijd al te zien."

Reehorst opende fel en profiteerde optimaal van de offensieve dekking van de tegenstander. De in de laatste training geoefende 'ééntweetjes' werden veelvuldig ingezet en brachten ook resultaat. Bovendien werkte het zogenoemde 'eerstelijns-lopen', waardoor de afstandsschutters in stelling werden gebracht. Vooral linkshander Loes Temme dreef met haar loeiharde schot de tegenstander tot wanhoop. Zij wist maar liefst elf keer te scoren.

Na een ruststand van 11-6 voor Reehorst, kwam in de tweede helft, ondanks de manverdediging van Groesbeek, de overwinning geen moment meer in gevaar.