Week van de patiëntveiligheid

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De jaarlijkse Week van Patiëntveiligheid is van 22 tot en met 29 november. Tijdens deze week vinden diverse landelijke bijeenkomsten plaats op het gebied van patiëntveiligheid. Ook Ziekenhuis Gelderse Vallei grijpt deze week aan om de veiligheid van de patiënt extra onder de aandacht te brengen.

Donderdag 22 november was de aftrap. Medewerkers en bezoekers kregen een bloem aangeboden en mevrouw N. Zeller, lid van de Raad van Bestuur, lichtte het begrip patiëntveiligheid toe. Dat was de start van een week vol activiteiten voor de medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zo is er een project ‘Signalering van kindermishandeling’ en zijn er verschillende lezingen en presentaties over allerlei aspecten van patiëntveiligheid. Ook kunnen afdelingen hun werkwijze laten screenen met het oog op veiligheid.

De veiligheid van de patiënt staat niet alleen tijdens deze week volop in de belangstelling, maar vraagt permanent aandacht. Het is voor Ziekenhuis Gelderse Vallei zelfs een van de speerpunten voor 2008. ,,Zo werken we aan een systeem om veilig incidenten te melden en zijn we onlangs gestart met het screenen op ondervoeding in de polikliniek. Ook dát is oog hebben voor patiëntveiligheid'', aldus een woordvoerder.

In 2008 zijn alle ziekenhuizen verplicht om een veiligheidsmanagementsysteem in te voeren. Dit is een systeem waarin alle zorgpartijen met elkaar duidelijke afspraken maken over de kwaliteit en veiligheid in ziekenhuizen. Ook daar zegt Ziekenhuis Gelderse Vallei hard aan te werken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie