Vliegende start wedstrijdseizoen Sparta

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese Turnvereniging Sparta heeft zaterdag deelgenomen aan de eerste plaatsingswedstrijd 5e divisie, voor het districtskampioenschap dames toestelturnen in Rayon Veluwezoom van het district Oost. Het betrof hier een thuiswedstrijd voor Sparta, want hij vond plaats in de afgeladen Edese sporthal De Peppel.

Sparta nam in de verschillende categorieën met totaal negen dames deel. In de ochtendwedstrijd waren dit Celine van Rhee, Rosanne Pater en Pauline Plomp. Rosanne Pater (vorig seizoen op 5/100 punt na regiokampioene) is uit op wraak en zette hierbij al vast de toon met het behalen van een gouden medaille op deze voorwedstrijd. Haar score was 33.90 totaal met als uitschieter een waardering van 9.30 bij haar brugoefening.

Celine van Rhee turnde een prima wedstrijd en moest alleen Debbie Leeftink van de vereniging Doves uit Barneveld voor laten gaan op het ere podium. Celine behaalde een zilveren medaille met een totaalscore van 34.05.

In de categorie dames junior niveau 8 vertegenwoordigde Pauline Plomp Sparta op waardige wijze. De jurywaardering voor haar brug oefening bleek echter veel lager dan men mocht verwachten hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 5e plaats met een puntentotaal van 29.90.

Om 11.45 uur startte in De Peppel het tweede deel van de wedstrijd en hier traden voor Sparta de dames Bettina Plomp, Lisette Derks, Melissa Mulder, Seda Demirel en Laura Veenendaal in het tijdperk.

In een deelnemersveld in de categorie Jeugd niveau 10 van maar liefst veertig dames, turnde Seda Demirel deze maal de wedstrijd van haar leven (tot nu toe). Dit ondanks het feit dat zij op de balk een halve punt moest afstaan door een val. Haar totaal van 34.95 was ruimschoots voldoende voor een afgetekende eerste plaats én om Sparta's Lisette Derks op afstand te houden die dus de zilveren plek wist te bemachtigen. Dubbel succes dus voor het Edese Sparta. Het puntentotaal van Lisette Derks was 34.55 waarbij zij op de brug samen met Seda Demirel het hoogste cijfer van alle deelneemsters scoorde: 9.50. Bettina Plomp werd in dit sterke deelnemersveld zevende met een totaal van 33.85 en Melissa Mulder eindigde op de 24e plaats met 32.75.

In de categorie Junior niveau 10 wist Laura Veenendaal een goede vierde plaats van de vijfentwintig deelneemsters te bemachtigen, slechts 3/10 punt was ze verwijderd van het felbegeerde eremetaal. Laura zal zeker alles op alles zetten om in de 2e voorwedstrijd op 8 maart 2008 in Putten zich bij de eerste twee te turnen.

In de laatste wedstrijd was voor Sparta Wieteke Lubbers aan de beurt in de categorie Senior niveau 10. Ook hier veel deelneemsters (28) en dus was haar eindklassering op de achtste plaats zeker een goed resultaat te noemen. De totaalscore bedroeg 33.85 en Wieteks's beste toestel waardering was aan de brug, waar zij 9.10 punten mocht noteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie