Reehorst eervol onderuit bij koploper V & L

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het mannenteam van handbalvereniging Reehorst moest het, na de afstraffing van vorige week, opnemen tegen de reserves, en tevens koploper, van eredivisieclub V & L uit Geleen. en deed dit zonder de zieke cirkelspeler Jos Boers en opbouwer Robbert van Oel. Bovendien ontbrak Martijn de Wit wegens een blessure.

De wedstrijd kreeg een merkwaardig verloop. Na vijftien minuten stond er een 3-1 achterstand op het bord, maar daarna kwam Reehorst op stoom. Vanuit een laag tempo schakelden de Edenaren ineens naar een hoger plan, daarbij gesteund door een geweldig op dreef zijnde keeper Ferry Leent, die vrijwel alles stopte wat maar enigszins mogelijk was, en zodoende Reehorst naar een onverwachte 9-11 voorsprong leidde.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op totdat de vermoeidheid bij de Edenaren (slechts één wisselspeler) zijn tol eiste. De Limburgers sloegen een gat van vier doelpunten en hoewel Reehorst nog alles op alles zette, moesten het accepteren dat er niet meer in zat dat een klein verlies met 22-20.

Zaterdagavond speelt Reehorst tegen UDI om 20.00 uur in sporthal De Reehorst, en dan wordt het tijd weer eens punten te pakken.