Katja Schuurman in Cinemec voor filmpremière

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Zondag 2 december, 13.00 uur, was het dan zover. De film Kapitein Rob ging in première bij Cinemec in Ede. De zaal was driekwart gevuld en na afloop van de onderhoudende film kwamen de hoofdrolspelers de zaal in lopen. Allereerst 'het neefje en nichtje in de film' van Kapitein Rob, gevolgd door Katja Schuurman en Thijs Romer. Als laatste betrede de bedenker van dit alles de zaal, regisseur Hans Pos.

door Roberto Cancian

In deze spannende avonturenfilm krijgen Kapitein Rob (Thijs Römer) en zijn hond Skip te maken met professor Lupardi (Arjan Ederveen) en diens assistent Yoto. De waanzinnige professor heeft een machine ontwikkeld waarmee hij het weer kan regelen en de wereld kan vernietigen. Kapitein Rob en zijn mooie vriendin Paula (Katja Schuurman) moeten alle zeilen bijzetten om dát te voorkomen.

Alle bezoekers van de film waren van tevoren gevraagd om te blijven zitten als de film afgelopen was. En zo geschiedde, met applaus werden de helden binnen gehaald en konden de bezoekers vragen op hen afvuren.

Katja Schuurman

Katja beantwoordde wat ze het leukste vond: ,,Het allergrappigste vind ik Garfield en vroeger vond ik de BoBo leuk om te lezen". Van de film vond ze de opnamen met het ijs leuk. Als weermevrouw moest ze weerkundige termen leren. Katja zegt lachend: ,,De film is in maart opgenomen en we hadden een stuk over de elfstedentocht. Er was helemaal geen ijs en ik kan eigenlijk niet eens schaatsen. Het is met skeelers opgenomen en later hebben ze het gemonteerd met echt schaatsen. Er is ook gebruik gemaakt van vuilniszakken en kaarsvet om de vloer zoveel mogelijk op ijs te laten lijken".

Blooper

Thijs Romer wist direct welk stuk hij het leukste vond: ,,Toen ik aan het eind van de film moest kiezen of ik het rode of het groene draadje moest doorknippen. De tijdklok tikte weg en zulke scènes had ik eerder zelf gezien in films".

Wat was zijn leukste blooper? Thijs Romer krijgt er een kleur van: ,,Het is lullig als je de held in de film bent en je struikelt. Ik moest over een slagboom springen en had toen al een eind gelopen. Bij Take - vijf ben ik over de slagboom gevallen".

Opgenomen in Zeeland

Aan regisseur Hans Pos de vraag waar alles was opgenomen: ,,In Zeeland, in een oude fabriek waar vroeger een stoommachine stond. Het hele gebouw was omgetoverd tot een soort laboratorium. We hebben de film opgenomen in 34 dagen. Daarna zijn we ook nog twee maanden bezig geweest met het plakken en toevoegen van special effects en muziek. Thijs Romer vult aan: ,,Het waren lange dagen want we waren van vroeg tot laat bezig maar het was heel leuk om te doen."

Vier keer Skip de hond

Omdat de film opgenomen werd met hond Skip voortdurend in beeld, werd er gebruik gemaakt van 'reserve' honden. Romer legt uit: ,,Het is sneller om te filmen met meerdere honden, anders moet je steeds zo lang wachten. We hadden een snelle hond, een springende hond, een lichte hond voor het tillen en ook nog een reserve hond

Vervolg

Hans Pos hoopt dat er nog een deel twee komt van Kapitein Rob als film. ,,Dat hangt er van af hoeveel mensen de film gaan bezoeken. Als de film een succes wordt dan maken we graag een vervolg".

De film is een absolute aanrader voor zowel jong als oud, het verhaal boeit van begin tot eind. Zeker als je aan het eind van de middag oog in oog staat met Thijs Romer en Katja Schuurman. Alle bezoekers kregen een poster met handtekeningen mee en ook namen de sterren rustig de tijd om met iedereen op de foto te gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie