SDS'55 en Otterlo in evenwicht

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Iedereen had er vrede mee. SDS'55 en Otterlo hielden elkaar in de derby der buitendorpen met 1-1 in evenwicht.

,,Een terechte uitslag'', oordeelde Peter van Eck. ,,Het kon twee kanten op. Wel vond ik dat wij de beste kansen hadden. Het was zeker geen hoogstaand voetbal. Maar dat heb je zelden bij een derby. Helaas schieten we met het puntje weinig op.''

,,Ik had er liever ook drie gehad'', reageerde collega Henri ten Klooster. ,,Maas als je alles optelt, geeft de stand de juiste verhoudingen weer. Wij hebben in ieder geval niet verloren. De weg naar boven is gevonden. Van de concurrenten hebben DVOV en Kesteren tegen elkaar gelijk gespeeld, kwam Excelsior Z. ook niet verder dan een punt en verloren UniVV en Gazelle N. Dan mag ik zeker niet ontevreden zijn over deze wedstrijddag.''

Otterlo kwam het beste uit de startblokken. Het eerste kansje was echter voor Maarten Jansen namens SDS. Nadat Laurens Foekens al een keer net naast had geschoten, werd het na een kwartier door dezelfde Foekens 0-1. Na een vrije trap van SDS, was het Geert Jan Ritsema die vanuit de omschakeling de spits bediende.

grip

Wederom Foekens had een mogelijkheid op 0-2. De beste kans op een grotere voorsprong was van Martijn Meijer. De topscorer strandde bij de eerste paal op Erwin van den Brink. Na het eerste half uur, kreeg SDS meer grip op de wedstrijd. ,,Wij lieten ons te ver terugzakken'', oordeelde Van Eck.

Waar Dennie Kelderman en Alfred Lieuwen nog misten, scoorde de kleinste man van het veld Michiel Janssen op slag van rust uit een corner met zijn linkervoet de 1-1.

In het tweede bedrijf bleef het in eerste instantie gelijk opgaan. Zowel Jos van Harten namens SDS als Foekens schoten een vrije trap over. Eric Lagerweij moest nog een bal van de lijn halen van Niels Blotenburg.

rust

Vervolgens nam SDS het initiatief over. Van Harten, Lagerweij en Maarten van den Top mikten allemaal voorlangs of over. In de slotfase had de ingevallen Rik Verschuur de wedstrijd in Otterlo's voordeel kunnen beslissen. De aanvaller miste net de rust de twee kansen om te zetten in een treffer.

Omdat er pas cadeautjes werden uitgedeeld toen Sinterklaas na afloop in de Wekeromse kantine kwam, bleef het bij een terechte puntendeling.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie