Bennekom uit gevarenzone

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom komt langzamerhand uit de gevarenzone. De 0-3 overwinning op hekkensluiter Nivo Sparta, zorgde er voor dat de afstand op de laatste drie clubs is opgelopen tot minimaal zes punten.

In Zaltbommel, waar donderdag trainer Bert Ruijsch opstapte, had Bennekom het niet echt moeilijk. Zelf speelde het redelijk goed, terwijl de promovendus duidelijk maakte dat de hoofdklasse te hoog is gegrepen.

Toch duurde het tot de extra tijd, voordat de 0-1 viel. De jongelingen Clint van de Wal en Lennart van de Peppel stonden aan de basis van het doelpunt van Dennis van Meegdenburg. De spits haar daarvoor nog een kans gemist, en deed dat na de 0-1 vanaf de aftrap nog een keer.

In het tweede bedrijf werd het maar even benauwd voor Bennekom. Mees Heller haalde na een corner een bal van de eigen doellijn. Kort daarna bracht Roderick de Harder Dennis van Meegdenburg in stelling, die de bal op de slof nam. Via de binnenkant van de paal was het 0-2. Van Meegdenburg zette vervolgens Heller vrij voor het doel. De Wageninger maakte geen fout: 0-3.

Dennis van Meegdenburg kreeg nog een 'publiekswissel'. Vervanger Mamadou Kaba maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting. Dat gold ook voor Jacco Meurs, die Roderick de Harder verving. Overigens ontbraken door schorsingen Gökhan Yilmaz, Bas Dreef en Arnaud Weideman. Clint van de Wal, Lennart van de Peppel en Dennis Scharrenburg waren de vervangers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie