Omstreden doelpunt helpt DTS langs Blauw Geel'55

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het vlaggetje van Geert van de Weerd ging af en toe te vaak de lucht in. Dan maak je jezelf niet altijd even geloofwaardig. Toen de vlaggenist van Blauw Geel '55 bij een 3-3 stand weer vlagde, stond Fabian Maaskamp naar het leek echt buitenspel. Veel DTS' ers, zeker veel Blauwgelers zagen dat. Arbiter Onstenk uit Wageningen liet doorspelen, waardoor Maaskamp er 4-3 van kon maken. Protesten hielpen niet. Uiteindelijk speelde invaller Gerwin Hoogendoorn Blauw Geel helemaal ziek: 5-3.

door Jan de Boer

DTS tegen Blauw Geel. Het blijft altijd iets speciaals. Hoewel? Dit keer leek het een walk-over te worden voor de equipe van Eric Speelziek. Zeker omdat Blauw Geel Berry van den Brandhof, Patrick Robben en Frank Jacobse miste. DTS leek in de beste opstelling te kunnen optreden. Ware het niet dat Jeroen van Schoonhoven in de warming up moest afhaken. En werd vervangen door Remco Speelziek.

De Inschotenbewoners waren vanaf het eerste fluitje de beste van de twee. Twee klassen beter was overdreven, zeker één klasse beter. Een mislukt schot van Ilco van de Hel belandde bij de vrijstaande Badr Azoum, die z'n eerste doelpunt voor DTS maakte: 1-0. Twee minuten later kopte de achttienjarige Remco Speelziek 2-0 binnen, na een loepzuivere pass van Badr Azoum. Blauw Geel leek rijp voor de slachtbank. Wie op dat moment had beweerd, dat Blauw Geel met 7, 8-0 klop zou krijgen, had alleen maar instemmende blikken om zich heen gehad.

Ook Remco Speelziek, dacht daar op dat moment zo over. ,,M'n doelpunt ging er lekker in", vond rechtsback Speelziek, die bij een 2-0 stand ook nog snoeihard tegen de lat schot. Speelziek begreep niet waarom DTS Blauw Geel terug liet komen in de wedstrijd. ,,Natuurlijk weten de spelers van Blauw Geel wel wat knokken is." Of de 4-3 buitenspel was? Volgens Speelziek niet. ,,Fabian Maaskamp zei tenminste dat hij niet in buitenspelpositie stond toen hij de bal kreeg", aldus de Benjamin van de DTS'ers, die blij is dat het verschil met Zeewolde steeds groter wordt. ,,We staan nu al acht punten op hen voor."

Cruciaal

Waar iedereen dacht dat Blauw Geel in de pan zou worden gehakt, liep het toch iets anders af. Cruciaal was een voorzet van Stefan Laurens, één van de beste Blauwgelers, die door Hein Boekhorst in eigen doel werd gewerkt: 2-1. ,,Dat bracht de omwenteling in de wedstrijd. Als dat niet was gebeurd, hadden we met grote cijfers kunnen winnen", was de terechte constatering van Eric Speelziek na afloop.

Nu werd het toch nog een echte derby. En mocht DTS niet klagen dat het bij rust nog 2-1 stond. Danny Burgerhoudt en Stefan Laurens misten twee dotten van kansen.

Beauty

Na de onderbreking bleef het spannend. De 3-1 voor DTS kwam uit de lucht vallen. Een beauty van Martin Speelziek van twintig meter afstand. Weer gaf Blauw Geel de moed niet op. De aansluitingstreffer van Danny Burgerhoudt was ook een plaatje: 3-2. Na een foutieve pass van Mark Snel scoorde Burgerhoudt andermaal: 3-3. De medaille kon nu elke kant op vallen. Uiteindelijk werd het dus 5-3 voor DTS.

Stefan Laurens wist zeker dat de treffer van Maaskamp buitenspel was. Hij begreep evenmin dat Blauw Geel in de beginfase zo slap speelde. ,,Misschien kwam het omdat Bas van Asselt en ik op het middenveld onze posities moesten bepalen. Toen we dat wisten, liep het meteen een stuk beter. In de tweede helft kwamen we na de 3-1 achterstand weer goed terug. Als het dan 4-3 wordt gaan de kopjes hangen", wist Laurens, die van de dokter pas na de winterstop weer mag voetballen. ,,Sinds de wedstrijd tegen Hierden ben ik geblesseerd, omdat m'n kuitbeen uit de kom ging. Omdat we personele problemen hebben, moest ik wel meedoen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie