‘Passie voor Nassaulaan en Samos’

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

De familie Veenendaal was al bekend met de omgeving van Ede, omdat zij elk jaar op vakantie gingen naar De Bosbeek in Bennekom. Dit komt doordat de vader van Henk oorspronkelijk wel een Edenaar is. Het gezin vond het heerlijk om in de bossen te zijn. Een goede vriend van Henk woonde al in Ede en stuurde Henk en Betty regelmatig advertenties op van huizen. Toen het huis aan de Nassaulaan te koop stond, adviseerde deze vriend dat Henk en Betty moesten komen kijken: ,,Dit is echt wat voor jullie.” Nog dezelfde avond liet Henk z’n neus zien, en hij was meteen verkocht.

EDE - Aan de Nassaulaan nummer 8 wonen Henk en Betty Veenendaal. Zij wonen sinds zestien jaar in hun vrijstaande huis. Eerder woonde het tweetal in de omgeving van Den Haag. ,,De randstad is zo vol, en wij wilden graag in de buurt van de bossen wonen. Daarom hebben we afgesproken te gaan verhuizen als de kinderen ouder waren”, vertelt Henk. Zestien jaar geleden hakten zij de knoop door en kochten het huis aan de Nassaulaan. Nog steeds vinden zij dit ‘de beste stap die ze ooit hadden kunnen zetten.’

door Mapke de Boer

Nog steeds na al die jaren heeft het tweetal een vakantiegevoel als zij vanaf het westen naar Ede reizen. Dat is fijn thuis komen. Betty en Henk hebben beiden na die zestien jaar nog hun baan in het westen van het land. Betty: ,,We hebben zulke leuke banen, dus daarom hebben we er allebei voor gekozen geen andere baan in de buurt te zoeken.”

Betty werkt als lerares op een school, Henk is teamleider in de keuken van een ziekenhuis in Den Haag. ,,Ik werk daar met geweldige jongens met veel verschillende nationaliteiten. Dat is iets wat ik in de omgeving van Ede niet zou kunnen vinden, en daarom ben ik daar gebleven”, aldus Henk. Ook organiseert Henk regelmatig activiteiten en uitstapjes in het ziekenhuis. Rond de kerst maakt Henk meestal kerststukjes met de jongens. Daar weet Henk namelijk alles van, omdat hij tot zijn achtenveertigste bloemist is geweest.

Het lange reizen naar het westen is misschien soms wel vervelend, maar het heeft ook veel voordelen. Op de heenweg reizen Henk en Betty meestal samen. ,,Omdat we al jaren dezelfde trein nemen, hebben we zelfs vriendschappen opgebouwd met mensen die ook altijd dezelfde trein nemen”, zegt Betty.

De gezamenlijke passie van Betty en Henk is Griekenland. Dat is goed te zien als je hun woonkamer, keuken en achtertuin bekijkt, waar overal sporen uit Griekenland te vinden zijn. Al voor de twaalfde keer gaan zij dit jaar op vakantie naar een vissersdorpje op het eiland Samos. Daar hebben zij ook Griekse vrienden leren kennen. Om een beetje met de bevolking te kunnen communiceren zijn Betty en Henk de taal gaan leren. Betty: ,,We spreken wel een aardig woordje Grieks, maar het is een lastige taal!”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie