Dolle stier

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Snel de auto in en eens kijken wat die eerste staking op Het Streek om het lijf had. Dat kwam me bijna èrg duur te staan, want op de Klinkenbergerweg zag ik in mijn achteruitkijkspiegel dat de Hermandad me op de hielden zat. In de tunnel bij het station moet je immers engelengeduld hebben om het gaspedaal niet te ver in te trappen. In de haast gebeurde dat dus wel, zodat de kilometerteller fiks boven de 50 uit kwam.

U snapt het al. Ik moest stoppen en een bekeuring incasseren. Gelukkig streek de man in uniform zich over zijn hart, na mijn verklaring ‘hoe dit kwam’ en de frustratie over twee soortelijke bonnen van een maand geleden. Ik kwam er nu af met ‘slechts’ een boete voor het niet dragen van de gordel.

Neemt niet weg dat het stukje weg zich daar leent voor sneller rijden dan toegestaan is. Méér nog is dit het geval aan de westkant van Ede, het traject Kastelenlaan-Keesomstraat-Dreeslaan. Hier is de weg grotendeels vierbaans, terwijl de kruisingen strak gereguleerd worden door verkeerslichten. Slechts enkele kilometers ‘te snel’ levert je hier toch al een fijne Sint-surprise op als je niet uitkijkt.

,,Verdiende loon’’, zult u zeggen. ,,De wet moet gehandhaafd,’’ zei de politie. Toch voelt het niet fijn, als je niet het idee hebt als een ‘dolle stier’ rond te rijden en desondanks een boete voor je kiezen krijgt. U kent vast die frustratie wel.

Maar goed, ik kan het nog navertellen en die èchte dolle stier uit Lunteren niet meer (zie bericht elders in de krant). Die stierde dan ook als een blind paard tegen het verkeer in zijn noodlot tegemoet. Je zult hem tegenkomen...

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie