Kerstmarkt met dertien koren

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Van Dinteren heeft goede herinneringen aan de kerstmarkten. ,,Het was hartstikke druk, want het is gewoon beregezellig, omdat het niet te commercieel van opzet is. Je kunt het echt niet vergelijken met een gewone braderie. Twee dagen lang is het dorp afgesloten.’’

Derde keer Bennekom in Dickens’ sfeer BENNEKOM - ,,Hele aparte sfeer’’, zo typeert Cees van Dinteren de Kerstmarkt die voor de derde keer in het Bennekomse dorpshart op vrijdg 14 en zaterdag 15 december wordt gehouden. Bij 40 kraampjes staat de romantische tijd van de beroemde schrijver Charles Dickens (‘Scrooged’) centraal, te zien in aankleding en presentatie. Maar liefst dertien koren zullen zich dit jaar laten horen.

De zanglustigen zullen bijna constant zorgen voor muziek, op vrije plekken in het dorp, maar ook wandelend door het centrum. Kerstliederen zullen gebracht worden door onder andere The Joy, Sjamacha, Arcis, Valley Voices, RAC, Voice Male, OBK, Decibel, Heartbeat, een groot koor Candela, een kinderkoor van de Prinsenakker en de Triple B Big Band. Dit laatste begint bovendien een actie om een cd te maken, waarvan de opbrengst gaat naar de aanschaf van defibrilatoren in het dorp.

Naast de muziek en de kraampjes, kunnen kinderen hun hart ophalen op een heus ijsbaantje, naast de Oude Kerk. Ook de huifkarritjes en de rondes die het treintje maakt, zijn gratis te beleven. Medewerkers van het Kinderdorp realiseren een tent waar kinderen kunnen knutselen en zich laten schminken.

De kerstmarkt kan verder natuurlijk niet zonder glühwein, hapjes, drankjes, kerststukjes, artikelen voor goede doelen, oliebollen en huisvlijt. ,,Het wordt elk jaar iets groter, waarbij we vooral de kwaliteit nog meer verbeteren.’’

Op vrijdag is er kerstmarkt van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie