Reacties Kernhem op inventarisatie

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een werkgroep met bewoners, belangengroepen en ambtenaren maakte een inventarisatie van knelpunten en positieve aspecten die voor de wijk Kernhem gelden. Dit rapport is nu het handvat voor alle wijkbewoners om wéér een reactie te geven.

Dit kunnen zij doen door een vragenlijst in te vullen. De reacties worden gebundeld voor werking tot een eindrapport. Hierop volgt een advies met oplossingen.

Als sterke punten worden genoemd: het behoud van houtwallen, de eenheid in kleur, ‘aankleding’ en architectuur, een rustige woonwijk door het ontbreken van doorgaande routes, de beleving van natuur, geen geparkeerde auto’s in bijna alle straten en een zichtbare bijdrage aan een beter milieu.

Bij de knelpunten krijgen deze prioriteit: ontbreken van stoepen in sommige straten, tekort aan parkeerplaatsen, lage antiparkeerpaaltjes, gemeenschappelijk eigendom parkeerterreinen (onderhoud), hoge kosten stadsverwarming, te snel rijden over smalle wegen en ontsluitingswegen.

,,Nu kan de hele wijk hier goed over doorpraten. Dit heeft de meerwaarde dat je goed kunt wegen wat prioriteit moet krijgen’’, licht wethouder Peter van ‘t Hoog toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie