Edenaar ontkent mishandeling echtgenote

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Om het minste of geringste ging de Edenaar over de schreef. Vaak ging het om kleine dingen waardoor hij en zijn vrouw de hevigste ruzies kregen. De 30-jarige gaf de echtgenote bij die gelegenheden meppen in het gezicht, deelde trappen uit en trok het slachtoffer aan de haren. Uiteindelijk besloot de vrouw twee maanden geleden aangifte te doen.

EDE/ARNHEM - Als het tijdens het huwelijk weer eens niet boterde dan had een 30-jarige inwoner van Ede hier maar één oplossing voor. Dan moest zijn echtgenote eraan geloven, doordat de man haar rake klappen en schoppen verkocht. Het leverde de amokmaker een bezoek aan de Arnhemse politierechter op.

door het Arnhems Pers Agentschap

Ontkenning

De 30-jarige ontkende in alle toonaarden de vrouw te hebben mishandeld. Hij stelde alleen dat hij de echtgenote wel eens tegenhield wanneer zij hem met huisraad bekogelde. ,,Ik heb haar dan wel eens vastgepakt bij de armen en de schouders’’. Het slachtoffer zou hem bewust bij de politie slecht hebben willen maken. ,,Dat doet ze altijd wanneer ze boos is’’, aldus de Edenaar.

Aanvankelijk beschuldigde justitie de mishandelaar ook van poging tot doodslag omdat de 30-jarige bij de vrouw de keel zou hebben dichtgeknepen. Bovendien luidde de aanklacht dat de Edenaar gedreigd had de echtgenote te vermoorden. Maar zowel het Openbaar Ministerie als de politierechter vonden dat er voor deze feiten toch te weinig bewijs op tafel ligt.

Goede kant

De officier van justitie eiste een geheel voorwaardelijke taakstraf van veertig uur, mede omdat het tussen de Edenenaar en echtgenote tegenwoordig weer de goede kant op gaat. De politierechter besloot de eis te volgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie