Activiteiten leerlingen om schade staking te vergoeden

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Leerlingen van de drie locaties van Het Streek gaan broodjes verkopen om met de winst de schade te vergoeden die onlangs veroorzaakt is tijdens de wilde stakingen. Volgens Haitske van der Schee, voorzitter van de leerlingenraad, was de schade bij de Boni alleen al 830 euro. Ook de Jamin en een bloemenwinkel werden gedupeerd.

,,Het is heel jammer dat het zo gelopen is. Daarom willen we zo de winkeliers schadeloos stellen. We zullen het geld zo spoedig mogelijk overmaken aan de Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE)’’, aldus Haitske.

De leerling zegt dat de leerlingenraad vooraf niet op de hoogte was van de wilde staking en dat deze organisatie sowieso ,,niet de macht heeft’’ om 1400 leerlingen te dwingen tot iets. ,,Wij denken dat we staken niet kunnen voorkomen.’’ Zij geeft aan als raad nu zeer gericht te zijn op het Landelijk Actie Komité Scholen (LAKS), waarmee eventueel volgende stakingen goed gecoördineerd zullen worden.

Volgens haar doen leerlingen van de andere scholen, zoals het Pallas en het Marnix, niet mee aan de schadeloosstellingsactie. ,,Ze hebben zelf een cateraar, dus mogen ze geen broodjes verkopen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie