Vuurwerkteam neemt bij actie 10.000 kilo vuurwerk in beslag

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het vuurwerkteam van de politie Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid heeft op 4 december tijdens een gecoördineerde actie bij doorzoekingen in diverse panden in Gelderland, ongeveer 10.000 kilo illegaal vuurwerk in beslaggenomen. Bij deze actie zijn vijf mannen aangehouden, die worden verdacht van grootschalige handel in illegaal vuurwerk. Ook worden ze er van verdacht dat zij deel uit maakten van een criminele organisatie. Met deze actie denkt de politie de illegale vuurwerkhandel een gevoelige slag te hebben toegebracht. Het is één van de grootste vangsten die in Nederland heeft plaatsgevonden.

Voor deze actie zette het vuurwerkteam 37 medewerkers in die op 27 plekken in Gelderland loodsen en woningen doorzochten. De zoekingen vonden plaats in panden in Duiven, Zevenaar, Arnhem, Oosterhout, Westervoort, Doesburg, Driel, Doetinchem en Apeldoorn. De vijf personen die werden aangehouden zijn een 43-jarige Zevenaarder, een 35-jarige Apeldoorner en drie Arnhemmers van 43, 49 en 50 jaar.

Onderzoek

De actie op 4 december was de climax in een langer lopend onderzoek, dat half oktober zijn oorsprong vond bij een melding van vuurwerkoverlast in Bennekom. Onderzoek naar de leveranciers leidde via diverse stappen naar de genoemde 43-jarige Zevenaarder en de andere verdachten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de groep regelmatig vuurwerk zou hebben geleverd aan ongeveer twintig vaste afnemers.

Met deze actie is het onderzoek nog niet voltooid. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie