Landskampioen Polar Bears piekt in Portugal

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

,,We hebben een uitstekend toernooi gespeeld met een onnodig verlies tegen de Grieken. Dat is een Europese topclub die we alleen in het eerste kwart voor moesten laten gaan. In die eerste periode toonden we teveel ontzag. Dat heeft de ploeg in het verloop van de wedstrijd van zich afgezet en toen waren wij de betere ploeg. Als team, en groep, hebben we ook een goede week gehad door naar elkaar toe te kunnen groeien. Dat zal in het verdere verloop van dit seizoen zijn uitwerking zeker niet missen”, luidde het commentaar van Schothans.

EDE - De waterpolosters hebben zich in het Portugese Porto met gemak geplaatst voor de volgende ronde in de Europa Cup voor landskampioenen. De formatie van Gert Jan Schothans kwam tot drie overwinningen en een nipt verlies tegen de Griekse Europese kampioen, en topclub, ANC Glyvada.

Opsteker

Op donderdag werd sterk begonnen met een 8-4 overwinning tegen de plaatselijke favoriet Fluvial Portuenze. ,,Dat was een belangrijke opsteker”, vond Gert Jan Schothans. ,,Je speelt niet alleen tegen een tegenstander maar ook tegen het thuispubliek. En je moet maar afwachten hoe de leiding daar mee omgaat. Fysiek bleek de ploeg er tegen opgewassen en dat alleen al verdiend een compliment.”

Vrijdag was de Engelse kampioen Sheffield de tegenstander en stond een overwinning bij voorbaat vast. Europees stellen de Engelsen niet voor en dat kwam met een 12-5 winst duidelijk tot uitdrukking, en al plaatsing voor de volgende ronde.

Zaterdag was het de beurt aan de Griekse kampioen Glyvada die gezien werd als een topwedstrijd wie zich als eerste zou gaan plaatsen in de poule. In het eerste kwart toonde de formatie van Gert Jan Schothans teveel ontzag voor de Fysiek sterke Grieken die het eerste part met een 4-1 voorsprong afsloten.

Na te zijn bijgepraat toonde Polar Bears zijn ware kracht, zetten de Grieken onder druk maar bleven in het tweede kwart steken op een 4-4 stand en een 8-5 achterstand. In het tweede en derde kwart zette de formatie van Gert Jan Schothans nog een tandje bij en won beide periodes met 2-3. Het was echter net niet genoeg om een 12-11 nederlaag af te wenden.

Zondagmorgen werd het zwakke Oostenrijkse Tirol Innsbrück afgesloten met een 21-3 winst als bewijs van een goede vorm.

Mannen

De waterpoloërs gingen zaterdag voor de competitie op bezoek bij het Borculose BRC en sloten het Twentse bezoek af met een 8-14 winst. De promovendus staat ook in het linkerrijtje, en winst was voor de formatie van Hans Nieuwenburg belangrijk. ,,We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen. BRC mag dan wel zijn gepromoveerd, ze hebben zich behoorlijk versterkt met een aantal goede spelers”, aldus teammanager René Vermond.