Teams MHC Ede met nederlaag winterstop in

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Zowel de vrouwen als de hockeyers van MHC Ede hebben het eerste deel van de competitie, voor de winterstop, negatief afgesloten. In en tegen Doetinchem gingen de vrouwen met een 5-2 nederlaag verrassend onderuit.

In Groningen moesten de mannen met een 2-1 nederlaag hun meerderen erkennen in GCHC.

D’chem - MHC Ede (v) 5-2

Voor de formatie van trainer Jan Cees Noordijk betekende het verlies de eerste nederlaag van dit seizoen, en daar was hij niet blij mee. ,,Met name in de eerste helft heeft de ploeg er veel te makkelijk over gedacht. Ik had ze gewaarschuwd voor hun snelle spitsen, maar die konden regelmatig uit de rug van de verdedigers weglopen. Ik heb ze na afloop dan ook gezegd, dat als je wilt promoveren, je elke wedstrijd voor honderd procent moeten spelen.”

In de eerste helft werd er veel te slap gespeeld met als gevolg dat thuisclub via een, slecht uitverdedigde, strafcorner en een snel uitgevoerde counter met een 2-0 voorsprong de eerste helft afsloot. In de tweede helft werd binnen elf minuten spelen via Daphne Sloof en Herma Meerdink de achterstand snel weggewerkt: 2-2, en kwamen er vervolgens kansen de winst naar zich toe te trekken.

In de afwerking liet de ploeg het echter afweten, en dan ga je meestal achter de feiten aanlopen. Via een counter speelde de thuisclub zich naar een 3-2 voorsprong en moest MHC Ede naar een alles-of-niets-offensief. Met een aantal dotten van kansen op de gelijkmaker werd het uiteindelijk niets. De thuisclub counterde zelfs naar 5-2.

Jan Cees Noordijk keek niet ontevreden terug op de eerste helft van het seizoen. ,,We hebben het beter gedaan dan verwacht met de jonge ploeg. In de tweede helft van het seizoen zullen we zeker nog van ons laten horen. Daar heeft de groep de kwaliteit voor.”

GCHC - MHC Ede(m) 2-1

De Groningse formatie nam revanche voor de 4-0 nederlaag destijds in Ede. Volgens Trainer Edwin Schreuder was de oorzaak van de nederlaag ,,dat een aantal spelers niet in de juiste vorm stak en dat de leiding, volgens de hockeyregels, een aantal strafcorners niet wenste te geven”.

Het begon overigens goed in het ‘Hoge Noorden’. Na een kwartier spelen kreeg MHC Ede een strafcorner toegewezen, die door Luuk Eggels ineens werd binnengeschoten: 0-1.

Uit eenzelfde situatie kwam de thuisclub kort voor rust op gelijke hoogte: 1-1, en volgde een spannend tweede deel. Acht minuten voor het einde viel uiteindelijk de beslissing in het voordeel van de thuisclub. Via een snelle counter werd de MHC-verdediging uitgespeeld naar de 2-1 eindstand.

,,Gezien de smalle basis ben ik niet ontevreden over het verloop van de eerste competitiehelft”, liet Edwin Schreuder weten.