Loslopende dolle stier op snelweg A30

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een loslopend stierkalf heeft zaterdagochtend voor overlast gezorgd in Lunteren en omgeving. Het stiertje ontsnapte vrijdagavond om 18.00 uur bij een boer aan de Klomperweg toen een handelaar hem kwam brengen. Na de nacht, is het dier zaterdagochtend door een jachtopziener doodgeschoten.

,,Het stiertje moest van de veeauto de schuur in, maar hij sprong er gelijk uit en ging ervandoor'', licht de boerin uit Lunteren toe. ,,Hij ging meteen richting A30, maar het beestje was zwart en het was pikdonker, dus je ziet hem niet snel. We hebben stevig gezocht, maar raakten al gauw het spoor bijster.''

De Lunterse zegt dat ze direct de politie heeft gebeld, maar die kwam niet opdagen. ,,Die zei dat we maar verder moesten zoeken. Wij hebben gezegd dat het levensgevaarlijk is als zo'n stier losloopt en dat hij direct doodgeschoten moest worden.''

Na de nacht heeft het dier door het centrum van Lunteren gelopen, onder meer door de Achterstraat. Voor zover bekend bij de politie heeft het stierkalf geen vernielingen aangericht in het dorp.

Zaterdag in de loop van de ochtend kwam het stierkalf uit bij een weiland langs de A30 (Ede richting Barneveld, ter hoogte van het pompstation). Vervolgens is het beest tegen het verkeer in de snelweg A30 opgelopen. De politie heeft auto’s en agenten ingezet om te zorgen voor de veiligheid van de weggebruikers. Het verkeer vanuit Barneveld is tijdelijk (5 tot 10 minuten) stilgezet. ,,Pas toen werd de politie wakker'', verklaart de Lunterse boerin, die zegt dat ze de politie zaterdagochtend tussen acht en negen weer had gebeld.

Hierna liep het beest richting de N224 een weiland in. Volgens de boer was het beest dolgedraaid en niet tot rust te brengen. De Lunteraan heeft nog geprobeerd om het beest tot rust te brengen door een koe in te zetten, maar dit lukte niet. Op last van de boer heeft een jachtopziener het beest afgeschoten. ,,Ik ben blij dat dit achter de rug is'', aldus de boerin.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie