Voor 1 januari inschrijven om woonduur te behouden

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De gezamenlijke website van woningcorporaties in Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal, www.huiswaarts.nu, draait sinds 1 juli op volle toeren. Woningzoekenden kunnen zich via het nieuwe systeem inschrijven voor woningen in de hele regio. Wie een woning zoekt, en niet staat ingeschreven bij een van de corporaties via huiswaarts.nu, kan zich het beste voor 1 januari 2008 inschrijven. Alleen dan is het mogelijk de opgebouwde woonduur te behouden.

Sinds de introductie van de website huiswaarts.nu bepaalt de inschrijftijd de plaats van de woningzoekende op de wachtlijst. Hoe eerder de woningzoekende zich inschrijft, hoe hoger de plaats op de wachtlijst. Woningzoekenden die bij één van de deelnemende woningcorporaties stonden ingeschreven, hoeven geen actie te ondernemen; de opgebouwde woonduur is door de corporatie omgerekend naar inschrijftijd (huidige woonduur keer de factor 3/5).

Overgangsregeling

Nieuwe woningzoekenden moeten zich inschrijven. Om ervoor te zorgen dat de woonduur (het aantal jaren dat iemand in zijn huidige woning woont) niet verloren gaat, is er een overgangsregeling. Van iedereen die zich voor 1 januari 2008 inschrijft, wordt de woonduur alsnog omgerekend naar inschrijftijd. Na 31 december 2007 geldt de inschrijftijd vanaf de datum van inschrijving en telt de oude inschrijfduur niet meer mee.

Opties

Vanaf 1 januari 2008 kunnen woningzoekenden naast de loting en het aanbod ook gebruik gaan maken van opties. Dit jaar kan iedereen al opties nemen, maar de opties worden nog niet aangeboden. Op 1 januari wordt de volgorde van de wachtlijst voor opties bepaald. Alleen dit jaar telt de woonduur mee. Na 1 januari sluiten woningzoekenden bij iedere (nieuwe) optie achteraan in de rij aan.

Inschrijfgeld

Tot en met 31 december 2007 is inschrijven nog gratis. Vanaf 1 januari kost dit eenmalig € 25,00 en daarna voor verlenging van de inschrijving € 10,00 per jaar. Inschrijven kan via de website www.huiswaarts.nu of bij een van de deelnemende WERV-corporaties: Woonstede uit Ede, Patrimonium Woningstichting Veenendaal, Veenendaalse Woningstichting, SIB Woonservice Veenendaal, Rhenense Woningstichting, Idealis Wageningen en de Woningstichting uit Wageningen.

Meer informatie over inschrijven en de opties, kunt u krijgen via de website www.huiswaarts.nu of via telefoonnummer 0900 7322843 (informatienummer Huiswaarts).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie