Jubileum voor familiebedrijf Jonker

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

De verf- en behangafdeling is ondertussen verleden tijd, maar de vier vestigingen floreren onder de vlag van DA Drogisterij Parfumerie en staan bij het publiek bekend om klantvriendelijkheid, professionaliteit en gedegen service.

WAGENINGEN/EDE - Een drogisterij, annex verf- en behangwinkel aan het Rozenplein in Ede. Veertig jaar geleden startte het echtpaar Jonker met deze zaak. Ze konden toen nog niet vermoeden dat hun enthousiasme en inzet zouden leiden tot een familiebedrijf met vier vestigingen in Ede en Wageningen.

De familie Jonker heeft niet enkel hart voor de zaak, maar vergeet ook de medemens niet. Dit uit zich in de jubileumactie waarin bij aankoop door de klant van een product uit de diverse aanbiedingen, één euro bestemd is voor de Hartstichting die dit jaar eveneens het veertigjarig bestaan viert.

De historie van het familiebedrijf begon bij de overname van de verf- en behangwinkel van vader en schoonvader Jan te Boekhorst, die eveneens een schildersbedrijf had. De combinatie verf/behang en drogisterij was vroeger vrij gangbaar. Maar de tijden veranderden en langzaam maar zeker veranderde de verfwinkel in drogisterij.

Het gezin van Annemarie Jonkman - te Broekhorst en Theo Jonker breidde zich uit met de komst van dochter Angelique en zoon Marc. ,,Als kind zijnde speelde je veel in en rond de winkel. Snoepjes scheppen en afwegen bijvoorbeeld. Er werden in die tijd nog veel dingen los verkocht, zoals talkpoeder, zwavelbloem, lijnzaad en dergelijke. Voor kinderen best ‘spannend’ “, weet Marc zich te herinneren. Deze zaak bestaat nog steeds, heeft een sterke buurtfunctie en wordt beheerd door mevrouw Jonker.

Begin jaren negentig zeventig besloot het echtpaar Jonker hoofdzakelijk met drogisterij en parfumerie verder te gaan en sloten zij zich aan bij de inkooporganisatie DA. In 1992 werd van mevrouw Biemond de zaak aan de Hoogstraat in Wageningen overgenomen. Uit respect voor de familie Biemond wordt nog altijd deze naam gevoerd. Deze vestiging richt zich vooral op de luxe cosmetica en draait onder de vlag van DA Beaute en wordt gerund door vader en dochter Jonker.

Voortvarend en ondernemend als de familie is werd in 1995 het filiaal Stadspoort te Ede gerealiseerd; een moderne buurtwinkel gericht op een jonge doelgroep. Vier jaren later, in september 1999, werd het vierde filiaal aan de Grotestraat te Ede geopend. De nadruk ligt in deze zaak, net als die in Wageningen, op de luxe cosmetica en staat onder beheer van zoon Marc. ,,Het bedrijf betekent veel voor de hele familie, het is ons leven! Het is hard werken, maar daar zijn we niet bang voor.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie