Concertaankondiging
Concertaankondiging R. van As

Rossini’s Petite Messe Solennelle in de Edese Oude Kerk

6 april 2018 om 14:00 lokaal Deel je nieuws

In december moesten er nog haastig stoelen worden bijgezet om het publiek in de Oude Kerk van Ede te voorzien van zitplaatsen. De kerk was bomvol en uitverkocht voor de ‘Messiah’ van COV Sursum Corda uit Lunteren. Op zaterdag 21 april geeft het koor wederom een concert in de sfeervolle kerk. Dit keer een compositie van de operacomponist Rossini, die met de ‘Petite Messe Solennelle’ een bijzonder werk schreef.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het een volwaardige mis met grote contrasten. Het geliefde koorwerk zit vol met pakkende melodielijnen en ritmische vitaliteit. Rossini schreef dit werk voor koor, piano en harmonium, een ongebruikelijke combinatie van instrumenten wat zorgt voor een bijzondere klanksfeer. Het geeft een slepend en dramatisch effect, doordat het harmonium crescendo’s sterker kan laten klinken.

De ‘Petite Messe Solennelle’ van Rossini wordt in dit concert gecombineerd met iets ouds, namelijk twee stukken van Palestrina. Deze stukken worden a capella gezongen en ze werden 300 jaar voor Rossini’s compositie geschreven.

Solisten zijn Martina Prins (sopraan), Florieke Beelen (mezzo-sopraan), Gerben Houba (tenor), Berend Eijkhout (bas-bariton).
Onder begeleiding van Elly Meijer - Klein (harmonium) en Roland Aalbers (piano).
Het geheel staat onder leiding van dirigent Gert Jan van der Pol.

Zaterdag 21 april, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Oude Kerk, Grotestraat 58, Ede
Kaartverkoop:?www.covsursumcorda.nl, via secretariaat (0318-413518)?en Boekhandel Het Paard van Troje, Ede 

COV Sursum Corda in december 2017
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie