Caroline Tensen en terugblik Marleens hartewens

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - In NCRV's 'De beste wensen' vervult Caroline Tensen wensen van buurtbewoners uit het hele land. Zoals van Marleen uit Ede die een speciale wens heeft voor haar 33-jarige overbuurvrouw Nanja.

Na de oproep van Caroline in oktober stroomden de meest ontroerende, emotionele en aangrijpende hartenwensen uit honderden verschillende wijken in Nederland binnen. Wijkprojecten worden met elkaar aangepakt, buurtgenoten in het zonnetje gezet en ook wordt in deze speciale Nieuwjaarsshow aandacht besteed aan hartenkreten voor een geliefde of dierbaar familielid.

Marleen is, nu amper een jaar geleden, plotseling weduwe geworden. Haar man Job verongelukte op een vroege maandagochtend in december, vlak voor de geboorte van hun derde kind. Als de kleine Niels wordt geboren moeten de twee andere kinderen bij elkaar op de kamer. De oudste zoon Lars zou naar de zolder verhuizen, maar na Job zijn dood zijn de financiële middelen er niet meer om deze ruimte op te knappen. Job was altijd even opgewekt en vrolijk. Hij stond altijd voor iedereen in de buurt klaar en was ook thuis heel actief. Het gemis is groot.

In het feestelijk studioprogramma kijkt Caroline samen met de betrokken buurtbewoners terug op het afgelopen jaar, soms met een lach, soms met een traan. ,,We zien spontane hulp en inzet van velen om wensen aan te pakken en in vervulling te laten gaan. Gezamenlijk wordt ervoor gezorgd dat het nieuwe jaar goed van start zal gaan.''

In deze eindejaarsuitzending van De beste wensen wordt ook de 'Beste Buur van 2007' bekendgemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie