Edes Vrouwenkoor bestaat zestig jaar

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Edes Vrouwenkoor viert zondag 16 december het jubileum van haar zestigjarig bestaan. Voorheen heette het Dameskoor Ede-Zuid en het koor werd opgericht op 1 december 1947 in de Reehorst te Ede en ging van start met twintig leden.

De grondslag werd gelegd door mevrouw Van Guilik-Dijkstra. In die tijd bestond het programma voornamelijk uit Hollandse en Latijnse liederen maar geleidelijk aan ging men over op het zingen van lichtklassieke muziek.

In 1961 deed Jos de Jong zijn intrede als dirigent. Hij dirigeerde het koor 25 jaar. Sinds 1987 staat het koor onder leiding van Ton Sauer. Omdat de leden in de loop der jaren niet meer alleen uit Ede-Zuid kwamen en de benaming van het koor dus ook niet meer helemaal juist was, werd besloten om de naam van het koor te veranderen.

Vanaf 1 januari 2002 is het koor dan ook verder gegaan onder de naam: Edes Vrouwenkoor. Thans telt het koor 32 leden en het repertoire bestaat uit lichte muziek van allerlei aard, zowel oude als eigentijdse liederen.

Ieder jaar wordt er een kerstconcert verzorgd. Dit jaar vindt er op 16 december een jubileumconcert plaats, vanwege het zestigjarig bestaan van het Edes Vrouwenkoor. Dit wordt gehouden in de Taborkerk, Prinsesselaan 8 te Ede. Kaarten van vijf euro zijn te bestellen door te bellen: 647734 en 423631. Tevens zijn er kaarten aan de ingang van de kerk te koop op de concertdag.

Gerenommeerde soliste Willeke Heijstee verleent medewerking aan het jubileumconcert, net als het koperkwintet Brameth Brass. Pianist is Erik Onnink en het geheel staat onderleiding van Ton Sauer.

Na het concert is er een receptie in Ons Huis naast de kerk, Hovystraat 2. Het Edes Vrouwenkoor repeteert elke maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in gebouw Ons Huis. Nieuwe leden zijn welkom.

Foto:

Het Edes Vrouwenkoor.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie