Musical ‘Camille’ over beeldhouwer Rodin

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De musical ‘Camille, een leven in steen’ is muziektheater van grote klasse. De ontroerende musical is woensdag 26 december, tweede kerstdag, in Cultura te zien.

Met eenvoudige middelen, zeven spelers en een pianist wordt het verhaal van Camille voor het voetlicht gebracht met in de hoofdrollen Janke Dekker als Camille Claudel en Paul Vaes als Auguste Rodin. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar in Cultura, tel. 672800. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Beeldhouwen

Geheel in de sfeer van Camille Claudel is er tweede kerstdag ’s middags een workshop ‘Beeldhouwen in steen’ in Cultura. Onder leiding van kunstenaar Janneke Boon gaan de deelnemers van 14.00 tot 17.00 uur aan het werk met speksteen. Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen; deelname kost 55 euro. Dit bedrag is inclusief materiaal, een kerstdrankje en een toegangskaartje voor de musical ’s avonds.

Camille Claudel kent van jongs af aan maar één passie: beeldhouwen. Als leerlinge komt ze in Parijs terecht in het atelier van de beroemde Auguste Rodin. Hier doen Camille en Rodin een verbijsterende ontdekking; hun werken zijn haast niet van elkaar te onderscheiden, hun talent lijkt wel een eenheid. Maar terwijl Rodins roem groeit en groeit, blijft Camille in zijn schaduw.

De Vlaamse productie van Camille was maar liefst drie jaar lang te zien en won verschillende prijzen, waaronder drie prestigieuze Vlaamse Musicalprijzen en werd door ‘De Morgen’ uitgeroepen tot beste musical van 2002 en 2004. Ook in Seoul werd de musical bekroond met prijzen. Nu is de musical eindelijk in Nederland te zien.

Foto:

Camille.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie