Jongeren energie(k) aan de slag tijdens robotwedstrijd

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De regionale finale van First Lego® League vindt vrijdag 7 december bij het ROC A12 voor de tweede keer in de Valleiregio plaats. Tijdens een spannende en leerzame robotwedstrijd strijden zes teams uit de Valleiregio om een plaats in de Benelux finale. Wereldwijd doen ongeveer zeventigduizend kinderen uit 32 landen mee aan deze internationale robotwedstrijd.

Sinds de bekendmaking van de missie van dit jaar ‘Power Puzzle’ in september, bereiden de scholen zich al enthousiast voor op de regiofinale. Onder begeleiding van een docent ontwerpt en programmeert het scholierenteam een robot.

Ze gebruiken daarbij het Lego Mindstormstm system met Robolabs software. Uiteindelijk moet de geprogrammeerde robot allerlei opdrachten uitvoeren. Zo moet brandstof naar een energiecentrale worden vervoerd, moet een stuwdam geplaatst worden, wordt een oude auto ingewisseld voor een energie-zuinig model, wordt een zonnecollector op een woning geplaatst en wordt een satelliet geactiveerd.

Bovendien bereidt het team een presentatie voor. Een deskundige jury zal alle prestaties van de teams beoordelen. Er zijn veel prijzen te winnen. De hoofdprijs is natuurlijk meedoen aan de Benelux finale!

Deze voor leerlingen ,,onvergetelijke ervaring'' wordt georganiseerd door Technocentrum de Vallei in samenwerking met de Chr. Hogeschool Ede / PABO en ROC A12 / domein Techniek & Technologie en gaat plaatsvinden op 7 december 2007 van 13.30 tot 17.00 uur bij ROC A12 aan de Bovenbuurtweg te Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie