Isra Ou-Aissa wint 'Venice Cup'

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Karateka Isra Ou-Aissa heeft zaterdag het internationale toernooi van Venetië op haar naam geschreven. De 14-jarige international, uitkomend in de klasse tot 45 kilogram, versloeg in de finale de Italiaanse Sarah Mantoan na verlenging.

Het leek er even op dat in Italië zilver het hoogst haalbare was voor de Edese. Vijf seconden voor tijd stond het nog 4-1 in het voordeel van de Italiaanse. Isra hield haar hoofd koel en scoorde met een schitterende, gecontroleerde trap een zuivere driepunter: 4-4.

In de verlenging die volgde was het Ou-Aissa die via een golden score de titel greep en daarmee de Venice Cup mee naar huis kreeg. Later op de dag was Ou-Aissa andermaal succesvol. In de strijd om de medailles bij de landenteams won de Edese scholiere met haar teamgenoten Laury Vogelzang (Rotterdam), Naomi Süverkropp (Zaandam) en Kimberley Wigchert (Zaandam) het goud met het Nederlandse team.

Ook Edenaar Kim-Nhat Pham was succesvol in Venetië. De international in de klasse tot 60 kilogram won zaterdag het brons ten koste van de Bulgaar Stefanov (1-0). Daarmee toonde hij vormbehoud en plaatste hij zich voor de EJK, medio februari in Triëste.

Pham versloeg in Italië belangrijke concurrenten als de Engelsman Roche, de Sloveen Skribinsek en de Roemeen Tantoc. Alleen tegen de Belg Raphaël Piras moest de 17-jarige karateka van Sportschool Venendaal zijn meerdere erkennen. De partij eindigde onbeslist, de Belg won op scheidsrechtersbeslissing.

De Nederlandse ploeg stond onder leiding van de bondscoaches Annelies Bouma en Nabil Ou-Aissa.

Foto: De Edese karateka's Isra Ou-Aissa (l.) en Kim-Nhat (r.), op de foto geflankeerd door clubtrainer Nabil Ou-Aissa

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie