Technocentrum De Vallei decor van regiofinale 'First Lego League'

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - In een wedstrijd die tot het laatste moment spannend bleef, heeft het eerste team van Chr. College Groevenbeek uit Ermelo vrijdag tijdens de regionale First Lego League wedstrijden de trofee veroverd. Dit vond plaats bij het Technocentrum De Vallei aan de Galvanistraat in Ede.

Het thema van het jaarlijks terugkerende evenement, was dit jaar milieu en energie. De zes teams, onder wie een van Het Streek (Amsterdamseweg) in Ede voerden met hun zelfgebouwde Lego-robots opdrachten uit die met milieu en energie te maken hadden zoals het activeren van een satelliet, brandstof naar een energiecentrale vervoeren en een zonnecollector op een woning plaatsen.

Een ander onderdeel van de competitie bestond uit het verzorgen van een presentatie over het onderwerp zodat de leerlingen moesten nadenken over de problematiek van energiebesparing, het kiezen van energiebronnen en de voor- en nadelen van bv olie, kernenergie en zonne- en windenergie. Ook hiermee konden punten verdiend worden.

De meeste aandacht van de leerlingen ging echter uit naar de wedstrijdtafel waar de onderlinge competitie groot was en de teamleden elkaar luid aanmoedigden. Door slim bouwen en programmeren van de robot die allerlei bewegingen op het speelveld maakt, kon het eerste team van het Groevenbeek College net iets meer opdrachten goed uitvoeren dan de andere teams en gaan zij als winnaar van deze regiofinale door naar de Benelux finale op 26 januari 2008 bij de Universiteit Twente.

Foto's:

Momenten tijdens de wedstrijd bij Technocentrum De Vallei.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie