Bennekom laat koploper Sparta Nijkerk ontsnappen

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Roderick de Harder had na een uur spelen dé kans Bennekom naar een 2-0 voorsprong te schieten tegen Sparta Nijkerk. Zijn inzet werd op miraculeuze wijze van de lijn gehaald door Ivo te Velthuis. De koploper bleef daardoor in de race. Met twee doelpunten uit twee kansen wist de ploeg van trainer Hans van Arum in de laatste twintig toch te ontsnappen in Bennekom: 1-2.

,,Op dit niveau moet zo'n bal er gewoon in'', keek Ruben de Goede naderhand terug. Ook even later bij een counter kwam een voorzet van De Goede in kansrijke positie net niet aan. ,,Uit zulke aanvallen moeten wij meer rendement halen.''

Wat betreft rendement, was dat de tweede helft optimaal bij het zeker niet als een lijstaanvoerder spelend Sparta. Mamadou Kaba verkeek zich even op de tegenvallende Lopes Dinis Magalhaes. De onnodige overtreding leverde een strafschop op. Via doelman Kerwin Hartman en de paal kwam de strafschop van Raoul Henar uit het Bennekomse doel. De rebound was echter voor Tayfur Kahraman: 1-1.

Een minuut of tien later kopte Henar een verre voorzet van Te Velthuis prachtig in de hoek. Leon Römer stond er bij en keek er naar. ,,Totaal onnodig'', vond De Goede. ,,Ik weet hoe Sparta speelt. Ze houden de rust en gokken op die ene kans die er toch wel komt.''

Afwachtend

Sparta Nijkerk, dat drie spelers uit de as miste, maakte haar naam van afwachtende ploeg waar. Bennekom, ook fors gehandicapt, mocht het spel maken, maar wilde ook niet in het mes lopen. Zo ontstond er een wat afwachtend eerste half uur, met een grote kans voor Salim Amerzgiou. Römer haalde de bal van de lijn. Net voor het half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van Bas Dreef werd in een moeilijke positie knap in gekopt door Dennis van Meegdenburg. Sven Onland kon de bal net tegenhouden, maar meer ook niet. In rebound tikte Ruben de Goede in. ,,Ik scoor sowieso niet veel. Zeker tegen je oude club is dat extra lekker. Zo'n wedstrijd geeft toch iets extra's.''

Waar Bennekom de wedstrijd tot dat moment het duel redelijk onder controle had, kregen de bezoekers in het laatste gedeelte van het eerste bedrijf een drietal dotten van kansen. Een doelpunt van Kahraman werd afgekeurd, omdat deze volgens scheidsrechter M.A. Roeleveld voor de bal stond, na de voorzet van Magalheas. Dezelfde Kahraman en Stefan Frederiksen verzuimden ook te scoren. ,,Die kansen ontstonden allemaal door het midden. Dat hebben we in de rust even weer goedgezet'', verklaarde De Goede.

Na de thee had Bennekom de boel onder controle. De kans op 2-0 werd onbenut. Waar de thuisploeg misschien wel de rust miste de voorsprong uit te spelen, hield Sparta deze wel in haar jacht op doelpunten. Twee kansen waren voldoende voor even zovele doelpunten. Bennekom kreeg nog wel kansjes, maar ondermeer een redding van Onland op een kopbal van Kaba betekende dat het 1-2 bleef.

,,Een gelijkspel was in mijn ogen de juiste verhouding geweest'', oordeelde De Goede, die in twee perioden in totaal vijf jaar voor Sparta Nijkerk speelde. ,,Hoewel we nu met Bennekom na mijn oordeel beter staan dan in het begin, moeten we nog steeds eerst naar beneden kijken. Wegblijven van de onderste drie blijft het parool.''