Gedeputeerde Van Haaren opent digitale marktplaats Ede

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Marijke van Haaren, gedeputeerde economische zaken van de provincie Gelderland, heeft vandaag de digitale marktplaats in Ede geopend. Tijdens de goed bezochte en feestelijke bijeenkomst bij internet service provider BIT in Ede werd de NDIX-marktplaats in gebruiik genomen Deze zorgt ervoor dat ondernemers en instellingen toegang krijgen tot een supersnel glasvezelnetwerk en een groot aanbod aan ICT-diensten.

De aanwezige ondernemers werden welkom geheten door Jeroen van de Lagemaat, directeur van de NDIX, en Michel van Osenbruggen, directeur van BIT. Van de Lagemaat: ,,Al in 2002 zijn Oost NV en de gemeente Ede begonnen met een inventarisatie van de mogelijkheden om een digitale marktplaats in Ede te vestigen. Na vraagbundeling op de bedrijventerreinen Frankeneng, Heestereng, de Vallei en Kievitsmeent bleek het voor TReNT Glasvezel mogelijk de terreinen van glasvezel te voorzien en voor ons om Ede op te nemen in ons netwerk van marktplaatsen."

Michel van Osenbruggen zei blij te zijn met de vestiging van een NDIX-marktplaats in zijn nieuwe datacenter: ,,De marktplaats zorgt ervoor dat organisaties voor hun ICT-diensten niet meer afhankelijk zijn van de infrastructuurleverancier. Aangesloten ondernemers hebben nu een grote keus tussen de providers op de marktplaats en kunnen ook gemakkelijk wisselen van aanbieder.'' De marktplaats is een mooie aanvulling in het snelvollopende datacenter van Van Osenbruggen: ,,We zitten na anderhalf jaar al voor 75% vol. U moet er niet raar van opkijken als wij het datacentrum binnenkort gaan uitbreiden.''

Gedeputeerde Marijke van Haaren stelde vast dat de marktplaats in Ede past binnen het beleid van de provincie Gelderland om te zorgen dat in de gehele provincie snelle en betrouwbare breedbandinfrastructuur beschikbaar komt. BIT en de NDIX spelen hierbij een belangrijke stimulerende rol. Zij feliciteerde de aanwezige ondernemers die al een aansluiting op de marktplaats hebben: ,,Ik merk dat er bij ondernemers een toenemende behoefte is aan bandbreedte en ICT-diensten. Daarom feliciteer ik de al aangesloten ondernemers en roep ik alle andere ondernemers van harte op ook aan te sluiten.''

Met een aansluiting op de digitale marktplaats krijgen de aangesloten bedrijven en instellingen toegang tot het hele NDIX-netwerk van 20 digitale marktplaatsen in Nederland en Duitsland. Organisaties kunnen, zonder beperkingen in capaciteit, onderling verbonden worden en met elkaar communiceren. Daarnaast hebben ze alle vrijheid om te kiezen uit een groot dienstaanbod met diensten als internettoegang, telefonie, hosting, back-up, kantoorautomatisering en beveiliging. Wisselen van aanbieder is geen probleem, doordat infrastructuur en diensten gescheiden zijn. Door de bundeling van vraag en aanbod van de diensten kan er sterk bespaard worden op kosten en ontstaan nieuwe mogelijkheden voor innovatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie