‘De juiste band is belangrijk’

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

In 2003 nam Bert de Kievid het besluit, gezien zijn kennis van zaken, om zich als zelfstandig ondernemer in Ede te vestigen. ,,Ik liep altijd al met het idee om ooit eens als zelfstandig ondernemer in deze branche te beginnen, daar kom ik namelijk ook uit”, aldus de eigenaar.

,,Voor ik voor mezelf begon was ik acht jaar werkzaam als werkplaatschef in een soortgelijke bedrijf en vervolgens was ik werkzaam binnen een onderneming die machines levert aan de bandenbranche”, gaat De Kievid verder. ,,Ik kende dus het klappen van de zweep en kon stellen over verstand van zaken te beschikken.”

Run Flat

Voor een leek is een band misschien een band, maar zo steekt het volgens Bert de Kievid niet in elkaar. ,,In banden zitten tegenwoordig veel nieuwe technieken, zoals de Run Flat band. Een band waarmee je, als je hem lek rijdt, nog 200 km kunt doorrijden. Met deze band worden tegenwoordig steeds meer nieuwe auto’s uitgerust. De opbouw van die band is dusdanig dat hij het gewicht van een auto een beperkte tijd kan dragen zonder dat er lucht inzit. In de jaren tachtig is men daar ook mee bezig geweest, maar toen mislukte het commercieel. In het midden van de jaren negentig heeft men de draad weer opgepakt en afnemers gevonden in de auto industrie, met name auto’s in de duurdere klasse.”

,,Tegenwoordig veroveren ook de vier seizoenenbanden steeds meer de markt. Daarmee ben je niet meer afhankelijk van zomer- of winterbanden, die in steeds meer landen een verplichting worden, en je hoeft nooit meer banden te verwisselen.”

Juiste band

Volgens Bert de Kievid is het belangrijk de juiste band bij een auto te hebben. ,,Per auto kan het verschil in profiel of opbouw van de band het verschil maken. Er zit een duidelijk verschil in een band voor een zware of lichte auto. De wettelijk eisen verschillen daar ook in, met name voor bedrijfswagens gelden bepaalde normen.”

,,Als bedrijf willen we ons graag onderscheiden in kwaliteit en service, dat zijn twee belangrijke zaken die we zo goed mogelijk willen invullen. Daarom zoeken wij ook naar klanten waarmee wij een langdurige relatie kunnen opbouwen. Op dit moment zit ons klantenbestand zo in elkaar en dat willen we graag zo uitbreiden. Wij nemen volop de tijd voor een klant en raffelen de zaken niet af. Naast onze bandenservice kan men binnen onze onderneming ook terecht voor een APK-keuring of het onderhoud van de auto, dat alles tegen een volledige garantie en een snelle service”, besluit eigenaar Bert de Kievid met volle overtuiging.

Autoservice De Kievid

Reehorsterweg 25b, Ede

Tel. 0318-636619

www.dekievid.nl

EDE - Wie de werkplaats binnen loopt van Bert de Kievid ruikt de geur van rubber. Dat is niet verwonderlijk want het bedrijf is met name gespecialiseerd in autobanden.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie